1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Spring je u ozbiljnom naletu
Dacia Spring je u ozbiljnom naletu
2

Dacia Spring je u ozbiljnom naletu

463
2
Podelite sa prijateljima:

Rumunski električni krosover ima vrlo dobre prodajne rezultate u Evropi. 

Spring je tokom prethodnog meseca nakupio gotovo 4.000 indeksiranih registracija na Starom kontinentu, od čega je gotovo polovina ubeležena samo u Francuskoj. Sa takvim rezultatom, ovaj model iz A segmenta uspeo se probiti do devete pozicije među najpopularnijim EV modelima u aprilu na evropskom tlu.

No, impresivno je da je Spring od početka godine, uspeo da se probije do 9.014 kupaca! Procene eksperata iz Francuske kažu da bi ovaj baterijski mališan na kraju tekuće godine mogao da ima oko 30.000 dostavljenih vozila, što bi bio ogroman uspeh za Daciju. Naravno, ovaj automobil je vrlo bitan za rumunsku marku iz još jednog razloga – obaranja flotne emisije štetnih gasova.

Naš kolega, Perica Rajković, jedan je od prvih sa ovih prostora koji je imao priliku da se upozna sa vrlinama i manama Dacijinog Springa. Kakav je utisak ovaj priuštivi EV model ostavio na Pekija, možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(463)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ah, kako bih zaboravio test ovog vozila, sa kojim bih možda mogao u istom danu iz BG otići i na Frušku Goru i nazad, ali samo ako bih kao ciljnu tačku na FG birao nešto u podnožju i to sa južne strane ( tj. bez penjanja na vrh ).

Sebastian L.

Ah muke, taman se zaleti i onda stane jer su joj se istrošile baterije…