1. Home
  2. Prezentacije
  3. BYD ovim konceptom najavljuje vreli heč sa zadnjim pogonom
BYD ovim konceptom najavljuje vreli heč sa zadnjim pogonom

BYD ovim konceptom najavljuje vreli heč sa zadnjim pogonom

334
1
Podelite sa prijateljima:

BYD je nedavno predstavio dva jeftina modela koji su namenjeni za puštanje u masovnu proizvodnju. Duet čine kompaktni električni krosover BYD Yuan UP i hibridna limuzina BYD Qin L. Međutim, za potrebe nastupa na Salonu automobila u Pekingu je pripremljen još jedan svež eksponat. To je spektakularni hečbek BYD Ocean-M.

Za sada je ovo samo konceptno vozilo, ali će se uskoro pretvoriti u serijski automobil, kao što je nekada izložbeni Ocean-X pre nekoliko godina postao serijski sedan BYD Seal. Novi Ocean-M seističe po sjajnom, pa čak i pretencioznom izgledu. Kontrastne boje, agresivan aerodinamički komplet dodataka na karoseriji sa masivnim dvodelnim spojlerom, skoro pa krilom što je montirano na repu automobila.

Pažnju gledaoca privlače i točkovi s naplacima u stilu Alfe Romea. Sasvim je moguće da je ovo samo izložbena ideja, međutim, da bi se adekvatno takmičili sa moćnim hečbek modelima kao što su MG 4 XPower i Volksvagen ID.3 GTX, dodatni šok-detalji neće škoditi. Štaviše, čak i zadnje kamere mogu da migriraju s konceptnog na serijski automobil, pa ćemo umesto klasičnih bočnih retrovizora videti hir savremenog doba. Uostalom, to više nije nikakav kuriozitet na kineskim automobilima.

Dolazeći BYD Ocean-M u civilnom obliku će u hijararhiji kineske marke biti smešten između popularnih Dolphina i Seala. Biće izrađen na modularnoj električnoj platformi sa osnovnim pogonom na zadnje točkove. Obećani su snažni elektromotori i uzbudljiva vozna dinamika, ali predstavnici kompanije još nisu ulazili u tehničke detalje.

Ali obećali su primamljiv (čak i za kinesko tržište) raspon cena: od 150 do 200 hiljada juana što je ekvivalent nekih 20 do 28 hiljada američkih dolara. Ova bez dileme konkurentna cena bi takođe mogla da bude od koristi na evropskom kontinentu, jer BYD sada traži načine da proširi izvoz svojih električnih vozila.

AutoRepublika

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kinezi sada vezbaju tjuning! 🙂
Pogled sa strane otkriva osnovnu formu karoserije – pun pogodak, deluje dinamicno i sportski! Prednji deo sa spicastim „nosem“ i glatkom prednjom povrsinom je tipican za kineski moderan dizajn. Ovde je OK jer su „nos“ i hauba prilicno niski tako da je prednji deo vizuelno optimalno popunjen. Cetvoro vrata i relativno dugacka kabina garantuju udoban smestaj za cetiri odrasle osobe. Sportski „nakit“ je sa kontrastom oranz-crno suvise prenaglasen, belo obojene ivice svih ovih spojlera cine izgled prilicno opterecenim, bele linije trebalo bi ukloniti.