1. Home
  2. Prezentacije
  3. Dimni i bešumni BMW Serije 4 Gran Coupe obnovljeni
Dimni i bešumni BMW Serije 4 Gran Coupe obnovljeni
0

Dimni i bešumni BMW Serije 4 Gran Coupe obnovljeni

57
0
Podelite sa prijateljima:

Kupe i kabriolet iz BMW-ove Serije 4 su početkom godine podvrgnuti planiranom zahvatu restilizacije. Sada je slična količina, onbim poboljšanja obezbeđen i u verzijama s petoro vrata. Pride, da kažemo da ove promene nisu strefile samo ugljovodonični BMW Gran Coupe,  već i električni automobili BMW i4.

Glavne promene na spoljašnosti su donela nova LED prednja svetla sa vertikalnim „očnjacima“ koji igraju ulogu dnevnih svetala. Ivice hipertrofiranih nozdrva sada su izrađene od matiranog hroma, a uz doplatu se nudi i crni sjaj.

Uz dodatnu naknadu je moguće dobiti zadnja svetla koja su opremljena laserskom tehnologijom, a što podrazumeva meki, ujednačeni sjaj. ona su se prvi put pojavila na ekstremnoj verziji po imenu BMW M4 CSL. Paket M Sport pruža ažurirani zadnji difuzor i uvećane završetke cevi za odvod izduvnih gasova. Raspon boja karoserije je proširen na metalik zelenu nazvanu Cape York i crvenu farbu s imenom Vegas. Dizajn naplataka je revidiran.

U kabini ima manje fizičkih dugmadi, ali kompanijski operativni sistem, ažuriran do nivoa verzije 8.5, sada ima meni QuickSelect, i on služi za brzi pristup. Ovde možete da, baš kao i kod pametnog telefona, podesite prečice do najčešće korišćenih funkcija na početnom ekranu. Postoje nove mogućnosti završne obrade dekorativnih elemenata, kao i poboljšana veštačka koža komercijalnog naziva Sensatec. Sportska prednja sedišta su sada ugrađena kao deo serijskog paketa.

Inženjeri najavljuju velika poboljšanja osnovnih dvolitarskih turbo motora. Rekonstruisani su usisni ventili i komore za sagorevanje, kao što su modifikovana i podešavanja za sisteme ubrizgavanja, paljenja i izduvnih gasova. Ali to nije uticalo na glavne karakteristike vozila. U asortimanu se nalaze dvolitarske verzije 420i sa 184 konjskih snaga, 430i sa 245 „grla“ i 420d sa 190 „konja“, kao i trolitarski šestocilindarski M440i, a koji donosi 374 „konjića“ i 430d sa 286 KS.  Svi su opremljeni samo osmostepenim automatskim menjačem.

Električni automobil BMW i4 i dalje ima dve verzije sa pogonom na zadnje točkove, eDrive35 (286 KS) i eDrive40 (340 KS), ali je konstruktor dodao i modifikaciju s duetom motora i nju nazvao xDrive40 (401 KS) sa pogonom na sve točkove. Taj može da ubrza do „stotke“ za 5,1 umesto za 5,6 sekundi za jednomotornu „mašinu“, ali je nominalni domet smanjen sa 600 na 548 kilometara, sve prema pravilima opisanim u ciklusu WLTP ciklusu. Na vrhu ponude ostaje dvomotorni BMW i4 M50 kDrive (544 KS) sa ubrzanjem do 100 km/h za 3,9 sekundi.

BMW Serije 4 Gran Coupe i kao i BMW i4 se proizvode u glavnoj fabrici kompanije, onoj uz sedište u Minhenu. S tom praksom će se i nastaviti. Prodaja ažuriranih automobila počeće u julu.

AutoRepublika

(57)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments