1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen ažurirani Nissan Qashqai
Predstavljen ažurirani Nissan Qashqai
8

Predstavljen ažurirani Nissan Qashqai

1.14K
8
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija Nissana Qashqaija je na tržištu već tri godine i proizvodi se samo u Engleskoj i Kini. Sada je evropski krosover podvrgnut planiranoj restilizaciji.

Izgled Qashqaija je doveden do „najmanjeg zajedničkog sadržaoca“ sa modernijim modelima kompanije – na primer, sa električnim automobilom Nissan Ariya.

Umesto prethodne rešetke hladnjaka u obliku slova V, pojavila se nova široka „rešetka“ sa integrisanim diodnim svetlosnim ćelijama. Sami farovi su postali mnogo kompaktniji. Zadnji deo ima drugačiju šaru svetala i istaknutiji branik. Paket „N-Design“ je dostupan po narudžbi, uključujući sportske detalje i točkove od 20 inča umesto standardnih od 18 ili 19 inča.

Promene u kabini nisu tako velike. Postoji novi medijski sistem sa operativnim sistemom Android, ugrađenim Googleovim mapama i glasovnim asistentom. Sistem za svestrano gledanje sada ima režime sa trodimenzionalnim pogledom i „providnom haubom“. Sistem za parkiranje je naučio da pamti često korišćena parking mesta. Dodate su nove opcije ukrasa, uključujući presvlake od eko antilopa i srebrne detalje na instrument tabli.

Sva oprema je ista. Osnovni „blagi” hibrid ima 1.3 benzinski turbo-četvorocilindraš sa starter-generatorom. Postoje verzije sa snagom od 140 i 158 KS, obe sa pogonom na prednje točkove i manuelnim menjačem, a samo za automobile snage 158 KS nudi se pogon na sva četiri točka uparen sa CVT-om.

Punopravni hibridni Qashqai E-Power opremljen je trocilindričnim motorom 1.5 VC-Turbo (158 KS), koji se koristi samo u generatorskom režimu i nema vezu sa točkovima. Automobil pokreće električni motor snage 190 KS na prednjoj osovini. Kapacitet trakcione baterije je samo 1,8 kWh.

Proizvodnja ažuriranih Qashqaija već je počela u fabrici u Sanderlendu u Engleskoj, a vrlo brzo će početi da stižu i evropskim salonima. Međutim, cene još nisu objavljene.

AutoRepublika

(1141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ne dopada mi se novi izgled prednjeg dela.

Kitittelj

Bravo, uspeli da naprave ruzniji auto od prethodnog, a to nije bilo lako!

Zex

Jao šta uradiše, ružniji nego što je bio
I da neko dobija platu za to ?? 😂

Matija

Prednji deo dosadasnjeg modela je lepsi od ovog novog – originalniji je i elegantniji. Dizajneri Nissana podlegli su „epidemiji“ predimenzionisanih maski, nova se sada siri od jednog do drugog tocka. Na svu srecu, ne moze da preskoci prednje tockove! 🙂 Maska je sada dobila grubo „strikanu“ mustru, umesto one elegantne i diskretne na predhodnom modelu. I dalje tvrdim da novi dizajneri rade po principu „copy-paste“, tj. kopiraju se medjusobno tako da automobili svih marki pocinju da lice jedan na drugoga: masivne karoserije, mali prozori i predimenzionisane maske! I naravno SUV – svi prave SUV pa i oni. Tuzno. Kada se… Pročitaj više »

Aleksandar

Mnogo je nakičereno. Izgleda kao neki kineski auto. Meni je prethodna verzija mnogo lepša.

Milan

Prethodni je lepsi

M M

Jedna od najvećih kanturina na tržištu…

MRN

„Zato što… „?