1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Škoda Octavia s novim cenovnikom dobila i nove nazive i sadržaj paketa opreme
Škoda Octavia s novim cenovnikom dobila i nove nazive i sadržaj paketa opreme

Škoda Octavia s novim cenovnikom dobila i nove nazive i sadržaj paketa opreme

9.43K
17
Podelite sa prijateljima:

Kompanija sa sedištem u Mladoj Boleslavi, češka Škoda je predstavila cenovnik modernizovanog bestselera, a koji sadrži informacije o poziciji Octavije s tri paketa opreme i pet pogonskih sklopova. Dokument je nastao nakon što je objavljena cena za uvodnu ponudu s indeksom First Edition.

Modernizovana Škoda Octavia, predstavljena u februaru ove godine, donela je niz manjih i većih poboljšanja. Najupečatljivija je promena dizajna njuške vozila, a koja se odnosila i na modifikaciju branika i rešetke hladnjaka. Stigla je i nova generacija farova u tehnologiji Matrix LED-a, novi dizajn naplataka, kao i zadnji odbojnik.

U kabini je instaliran novi info-zabavni displej sa rekonstruisanim hardverom i softverom, ali je proizvođač automobila takođe povećao udeo održivih materijala u kabini i, zahvaljujući novim sistemima pomoći vozaču, pokušava da poveća nivo udobnosti putnika, ali i njihove bezbednosti na putu. Pored svega pobrojanog, dvozonski klima uređaj je sada postao standard.

Prvo tržište na kom su obelodanjene cene je matično, odnosno češko, pa stoga prenosimo njihove kataloge, uz podsećanje da je naš uvoznik negovao praksu da zadrži ime paketa opreme vozila, a da suštinski izmeni sadržaj stavki unutar istog, potencijalno dovodeći kupce u zabludu da dobijaju isto ono što i kupci Škode istog imena u inostranstvu.

Elem, u paketu nazvanom Selection, stižu bežični punjač za telefon od 15 vati sa hlađenjem u kabini, konektori tipa USB-C koji nude snagu do 45 vati, a prvi put se pojavljuje sistem za ulazak u vozilo bez ključa sa automatskim otključavanjem i zaključavanjem automobila (Kessy). Opciono je dostupna roletna za prtljažnik sa automatskim otključavanjem ili kutija za odlaganje u centralnom tunelu za putnike pozadi.

Asortiman pogonskih jedinica počinje motorom s indeksom 1.5 TSI. Raspolaže snagom od 85 kW (115 KS), a koji zamenjuje trocilindrični blok 1.0 TSI (81 kW – 110 KS). Novi četvorocilindrični agregat, kao i snažnija verzija istog od 110 kW (150 KS), dostupan je sa šestostepenim manuelnim i automatskim sedmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom (DSG), zajedno s tehnologijom blagog hibrida. Do sada je dvolitarski TDI nudio veću snagu od 110 kW (150 KS) i povezan je samo s robotizovanim menjačem tipa DSG.

Ulogu osnovnog nivoa opreme ispunjava specifikacija Selection, a koja na taj način zamenjuje paket Ambition. Osnovna oprema je proširena tako da uključuje sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, praćenje stanja svesti i koncentracije vozača i desetoinčni ekran za multimedijalni sadržaj. Paket nazvan Top Selection zamenjuje paket Style, a uvodna serija First Edition Ultimate ostaje na vrhu ponude.

Cene modernizovane Škode Octavije se nisu promenile nakon restilizacije, navodi se u saopštenju proizvođača automobila, uprkos osavremenjavanju i proširenju opreme. Škoda Octavia Selection 1.5 TSI 110 kW sa šestostepenim manuelnim menjačem koštaće 679.900 CZK (26,9 hiljada evra), odnosno isto kao i prethodna Škoda Octavia Ambition 1.5 TSI 110 kW.

Verzija s indeksom Selection 2.0 TDI 110 kW i sedmobrzinskim robotizovanim DSG-om ubuduće staje 779.900 CZK (30,9 hiljada evra), uz napomenu da se za karavan uvek doplaćuje 1.580 evra. Prve isporuke restilizovane Škode Octavije u Češkoj Republici kreću s početkom trećeg tromesečja.

Ponuda će se tokom druge polovine godine proširiti dodatnim varijantama i motorima. Osnovna specifikacija će se zvati Essence i zameniće paket Active. Oprema po imenu Style Exclusive će biti zamenjena paketom Exclusive Selection, a pojaviće se i verzije Sportline i RS.

Paleta dostupnih agregata će biti proširena osnovnim dizel motorom s indeksom 2.0 TDI 85 kW (115 KS). Škoda Octavia RS će dobiti blok 2.0 TSI 195 kW (265 KS) sa sedmostepenim DSG-om i pogonom na prednje točkove, dok će Octavia tokom 2025. godine takođe ući na tržište pogonjena blokom s oznakom 2.0 TSI 150 kW (204 KS). Pogonska sila se kod ove modifikacije šalje na sva četiri točka.

AutoRepublika

(9430)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Čkoda Octa TDI pravi udoban – ugodan – povoljan prevoz.
U Srbiji dodajem i prevoz sa stilom, za razliku od ovoih AZIJA GO***VANA, koji skoro noikad ne koriste poslovni – biiznis ljudi. Kad dođš sa ČKODOM u SRBIJI NA SASTANAQK, ZNAČI DA IMAŠ NEKI PTSTOJMO – SREDNJI NIVO.
OZBILJNO, U srbiji je to realnost. Na žalost ili ne. Ne nislim na Azija go***na, no na Čkodu.

Čkodu, koja cenom već pristiže Audi.

Živela Ćkoda, živeo TDI…..
🙂

Renault Terminator🇷🇺Z

Octavia nije prošla pored udobnosti.Kao da se voziš u Golfu 2.Ono što je za pohvalu kod Oktavije je pristojna ponuda motora,dizeli 2.0 u različitim nivoima snage,za svakog po nešto,benzinski motori sa 4 cilindra..
Kod Francuza npr od ovakvih motor i snage nemate ništa.VW grupacija,Bembara i Merdžan jedini od Evropskih proizvođača nude još normalne motore.Mada i oni imaju hibridna frankenštajn govna od motora,električare…ali imaju i klasiku koja je ubedljivo bez premca u svim aspektima eksplotacie i to se nikada neće promjeniti dok je svijeta i vijeka.

M M

Voleo bi da probaš neku Oktaviju. A7, A7FL ili A8. Posebno A7FL. Taj auto sa TDI je zaista izvrsan prevoz. Neka je kao stari Rendžulesi, kao Megan 2 sedan recimo. Izuzetno mekan i udoban sa mnogo mesta. A posebno je vrh za loše puteve ko u Srbiji. Jednostavno guta rupe i neravnine. Stvarise vremenom menjaju. Sad je Skoda ko nekad Reno, a reno ko nekad VW. Za motorizaciju si sam rekao. Evo, imam Megana 4, sa dosta opreme 1,5DCI. Značajno je tvrđi od Oktavije. Za pristojan put Megan je ipak iznad, mada je buka i kod Oktavije A8 dobro rešena… Pročitaj više »

MRN

“ prevoz sa stilom “ ???

Kada vidiš negde škodu oko sebe (a u Srbiji ih ima kao blata, a svi znamo zašto ), to je tebi asocijacija za „stil“ ?

Pitam te ozbiljno. Pri čemu „stilu“ ne pridajem bilo kakav značaj, ali, pošto si pomenuo i „stilski prevoz“ kao nešto što se dobija kupovinom škode, objasni, molim te 😊

M M

Pa lepo sam naveo da je šKODA u Srbiji, prevoz sa stilom. U Srbiji….
To mu dođe ko nekad Golf 2. Takvo je stanje.
Veruj, nema dana da me bar neko skavi dan pta jel za prodaju. Uz to, sledeće pitanje jel TDI Dojadilo mi…

Stvarno, kad uđem u neku firmu, otvara čuvar rampu, da ne pita.
Dok sam išao sa Tipom, dobro smo se pogađali, tražila se i LK….

MRN

Naravno da ti otvaraju rampu bez da pitaju, jer je kod nas škoda, zavisno od modela koji je u pitanju, asocijacija na nosioce vlasti, državne firme i/ili komercijaliste.

BB

Juče vidjeh crvenu Škodu Oktaviju karavan, dobro izgleda, i sa stilom 😉

BB

Škoda – STILSKA figura 😂🤣

Faruk

Ckoda ili Skoda ?

M M

Ckoda iskazuje stil Skode

MRN

„Cene modernizovane Škode Octavije se nisu promenile nakon restilizacije “ Naravno. Ali, zašto? Zato jer su je očerupali standardnom opremom, kao što to uradili i sa Kamiqom pri fejsliftu. Pre fejslifta viši paket opreme Kamiqa se zvao Style. Sada se taj viši paket zove Selection, kao i kod oktavije. Kamiq Style je do FL standardno imao adaptivna LED svetla (sada je to samo deo dva opciona paketa, oba od preko 1.400 evra), alu felne (sad su najjeftiije preko 620), kao što je imao i bočni hrom paket na ramu prozora, hrom krovne šine, široku lajsnu na sajtanama … A sve… Pročitaj više »

M M

E zar ovoliki komentar, pa sve o kičeraju.
Vidi, u Srbiji vrede samo 3 Skode. Prva je Superb-a, pa Oktavia, i onda dođe (eventualno) Kodijak.

Ostalo se ne računa. Fabija i Skala ide flotno, za bedu i operatere, a ove 3 ako imaš, ti si „gornji“ nivo.
Pravilo u građevinarstvu glasi, ako ne možeš da imaš Audi, kupi Superb. VW se negde izgubio.

To nisam izmislo. Najveći crnjak je što panduracija ganja Superb, mada nisu TDI, pa se nivo negde gubi. Zato su ih valjda i dobili, što ta roba, teže ide…..

MRN

Najbolji drug me „angažovao“ da njegovom sinu pomognem da kupi sebi novu škodu. Od pčetvrtka čekam ponudu (u ubedjenju da je prodavac u svoju radnu svesku PRAVILNO zapisao šta treba da stavi od opcija na vozilo), podsećam u petak ujutro, podsećam u subotu ujutro, juče ujutro … I sinoć da zovem (drug pored mene). Znam prodavca preko decenije. Dobar je čovek. iz razgovora sa njim ja nisam imao dileme da on ne može da se snadje u novom škodinu načinu slaganja opcionih paketa opreme. Pa sam mu ja sinoć izdiktirao šifre svakog opcionog paketa, naziv paketa (i šta tačno u… Pročitaj više »

M M

Znaš kako sam ja pazario prvu Oktaviju A7 FL Ajde kaže „srednji“ paket (valjda bi Ambition). Ali kažem, neću bez parking senzora. U kaže, to je problem! Može, kaže ali nema prikaz na displeju. Reko, ne može, mora prikaz na disppleju. Zovnu, pita nekog, pa kaže OK. Boju – onu onde. E onda kreće problem. Hoću da probam. Kaže nema. Nađi mi gde da probam – odmah. Skinu jednu sa šlepa sa sve onim folijama, i evo! Probam, odvaljuje bubrege. Hebo te auto reko. I ne ide preko 2500 rpm. Pa čekaj šta je ovo? A nije prošla servis. Moora… Pročitaj više »

Slobodan

Svasta se ovde komentarise. Pa ne kupujete auto da bi vas drugi vise ili manje cenili, vec sta volite. Ali kako su nekima komplesi na prvom mestu, onda vasi komentari nisu relevantni. Skoda je isto kao WV, ne udobna i tvrda. Dzaba je sve drugo. Ali, naravno. Vecina vas je lozacki nastrojena pa hocete da pokazete svima kako ste brzi i opasni sa velikim brojem konja na putu i da vas poslovni partneri vise cene. Samo se u Srbiji loze, misleci da ih auto cini boljim i vecim ljudima od drugih….

Mustang

pa jest sa stilom kad smo mi zaostali u trećem kvartalu prošlog veka
oktavija je samo naprednija verzija tristaća i žalosno je kad vidim da neko za to smeće daje 30 hiljada, još kad vidimo da to voze političari i policija
a u kini ljudi kupuju električne mašine sa 300hp i 5 metara za iste pare
predlažem da se nekako u grb ugradi znak škode ili vw ili oboje
možda neku korist izvučemo od tih kriminalaca (ili makar naši političari)
možda nam vw otvori fabriku za proizvodnju tapacirunga

M M

Jesi ti kad vozio tog tristaća??
Oktaviju vidim da nisi