1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Perjanica Kije u Rusiji znatno jeftinija od, za broj manje Optime u Srbiji
Perjanica Kije u Rusiji znatno jeftinija od, za broj manje Optime u Srbiji

Perjanica Kije u Rusiji znatno jeftinija od, za broj manje Optime u Srbiji

2.36K
12
Podelite sa prijateljima:

Pogoni Avtotora locirani u Kaliningradu su startovali sa proizvodnim aktivnostima, odnosno montažom nove generacije reprezentativnog sedana, perjanice korejske marke, modela Kia K900. Ranije je ovo vozilo nosilo oznake Quoris, ali je proizvođač doneo odluku da usvoji nomenklaturu koja je u primeni na američkom tržištu.

Kao i mnogi drugi modeli korejskog konglomerata, K900 se sklapa u Kaliningradu, odnosno na tu lokaciju se dopremaju pogonski sklopovi, elementi šasije, svetlosne grupe, odbojnici i točkovi. Karoserija se takođe dostavlja u finalnoj formi, baš kao i sklopovi enterijera. Lokalizacija proizvodnje komponenti je svedena, dakle, na nulu.

Osnovna ponuda na ruskom tržištu se odnosi na verziju koja koristi atmosferski V6 motor, zapremine 3,3 litre, uz isporuku 250 konjskih snaga, dok je dostupna i V8 varijanta, koja nudi celih 413 “grla”. Oba varijateta koriste osmostepeni automatik, kao što poseduju i sistem prenosa snage na točkove obe osovine.

Sada dolazi najzanimljiviji deo. Još uvek aktuelni Quoris u Rusiji sada košta nešto manje od 38.500 evra, i to nakon poskupljenja od 3.000 evra, koje je na snazi od Nove godine. Iako će novitet biti izvesno više cenovno pozicioniran, kada se bude našao u prodajnim salonima, on će i dalje biti pristupačan, imajući u vidu segment u kom se takmiči na tržištu.

Poređenja radi, Kia Optima SW u Srbiji se nudi po redovnoj ceni od skoro 44.000 evra, i to u verziji sa dizel motorom bezmalo dvostruko manje zapremine od Quorisa koji Rusi mogu da kupe za značajno nižu sumu. Veoma ilustrativan podatak o cenovnoj politici distributera u Srbiji.

Od 2013. godine, u Ruskoj Federaciji je prodato 2.200 primeraka velikog sedana, a sama marka Kia beleži fenomenalne prodajne rezultate na ovom tržištu.

Informacije radi, još da dodamo da perjanica marke Genesis, limuzina G90, na ruskom tržištu startuje sa cenom od 65.000 evra.

AutoRepublika

(2358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Lako ću ja za KIA Quoris i Rusiju … Ja sav „treperim“ očekujući cene novog ceed-a u Srbiji … Na njega uvoznik (kako piše na sajtu) već nudi „promotivni popust“, koji će važiti samo do 01.03. Jedino što nigde ne piše bilo kakva (redovna/vanredna/promotivna …) cena …

Ercegovac

Aко дилери ладе у Србији за оних 500тињак возила убраше онолику разлику у цијени купљено/продато, колико ли тек остане код ових Хуњади Киа ?
А да заборавио сам
Хуњади у Србији послује под окриљем оснивача из Кипра

Balkanboj

Koliko sam shvatio, u Rusiji su cene izražene u rubljama, a pošto je dolar osetno ojačao u oenosu na rublju, prevedeno u eur te cene su više nego povoljnije nego kod nas. Komšija preko puta mene, Rus, je pre godinu dana dovezao Nissan X trail, benzin automatik of korz, i reče da ga je koštao (prevedeno u valutu eur) oko 23.000.

Balkanboj

Pogledah zvanični sajt Nissan Rusija, cena za X trail kreće od 19.100 eura u odnosu na 6k višu cenu u Srbiji (25k+). Nije zanemarivo.

Ercegovac

Балкане мој, ја и даље мислим да су код наших дилера зинула уста више од конверзије валута.
Другар који тргује са Рујима јабуку, каже да уговарају цијене у Еврима.
Да ли би ове наше барабе дале документацију потребну за хомологацију то је тек питање.
Превоз ћемо лако …

Ercegovac

35 % !!!
Звездане јел’ то значи да оно 2+1 гратис не важи само у ритејлу ? 🙂

Ercegovac

Извини мислио сам на FMCG

Bungi

Samo na našim prostorima se marketinška floskula „platiš 5 dobiješ 6“ pretvori u „platiš 6 dobiješ 5“.

moron

Dobro, ta cena Kie u Srbiji je „redovna“, a nakon što detaljno analizira duzinu vasih magarecih usiju, prodajni savetnik ce vam dati individualnu, optimizovanu cenu, u svemu prilagođenu vašoj ličnosti…

Don

Pa kad je u Francuskoj onaj isprdak 5000_€ skuplji nego u Srbistanu, niko se nije bunio.
Ne sjećam se da je neko j..Mater uvozniku francuskome..ajd na ovakvoj makinu zaradit, al na malom isprdku…5000.

Sad lijepo u Rusiji plati sleper i dotjeraj kući. Evo za vas domaće pitanje , koliko bi koštao onda taj model kije na kraju? Šta tačno treba sve da se plati? Znači, odem u Rusiju i iskesiram eto 38000 mada bi se ogrebao za popust . I onda pravac Srbija, koliko šta košta, transport, carina, dozvole (koje?), Registracija, osiguranje…