1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini sproveo antiejdžing na razjarenom bikonji
Lamborghini sproveo antiejdžing na razjarenom bikonji
1

Lamborghini sproveo antiejdžing na razjarenom bikonji

99
1
Podelite sa prijateljima:

Lamborghini je poslednji u niz proizvođač automobila koji je osvežio svoj korporativni identitet uvođenjem nežno ažuriranog grba. Kada se u isti zagledamo, opažamo suptilno izmenjenog besnog bika. Za razliku od ostalih konstruktora kod kojih je novi amblem, uglavnom osmišljen za eksploataciju samo na digitalnim kanalima kompanije, Lamborghinijev bikonja će naći svoje mesto i na stvarnim automobilima. Velike su šanse da će premijerni model italijanske marke s novim znamenjem biti onaj koji stiže kao zamena za Huracan i plug-in hibridni Urus. Obe premijere očekujemo pre Božića.

Promene nisu obimne.

Tip slova, iliti po staroslovenskom, font koji je upotrebljen za ispis reči Lamborgini je sada nešto širi nego što je bio slučaj u prošlosti. Crna i bela ostaju primarne boje, „simbolišući jasan identitet marke“, kako kažu nadležni u kompaniji. Žuta i nova zlatna nijansa služe kao akcentne boje. Zanimljivo je da italijanski proizvođač egzotičnih automobila takođe namerava da koristi legendarnog bika bez štita, ali to će se dogoditi samo na internet prezentaciji firme, društvenim mrežama i slično.

Rečeno nam je da nove boje daju logotipu „minimalnistički, ali upečatljiv“ izgled. Lamborghini, koji je tehnički deo grupacije oko Audija, uostalom kao i Bentley, Ducati i Italdesign, kaže da je sarađivao s dizajnerskim timom kako bi osmislio novi set ikona koje će se koristiti u internet prepiskama i objavama.

Ažurirani font je očigledno znak ugaonog dizajnerskog jezika koji koriste dva superautomobila i SUV. Logika nam govori da nova-stara značka stiže, ne samo na naslednika Huracana i elektrifikovanog SUV-a, već i na perjaničnom modelu s motorom V12 i oznakom na kojoj piše Revuelto. Četvrtom modelu je predodređeno da stigne 2028. godine kao prvi električni četvorotočkaš marke, onaj čiju smo prethodnicu videli u obliku koncepta Lanzadora. Dalje, nakon lansiranja modela iz kategorije grand tourera i s rasporedom sedenja 2+2, će uslediti debi druge generacija Urusa, a koji će biti isključivo s električnim pogonom. Ovo se očekuje godinu dana kasnije u odnosu na lansiranje pomenutog grand tourera.

Lamborghini radi bolje nego ikad s obzirom da je 2023. bila prva godina kada su isporuke premašile 10 hiljada jedinica, dostižući obim od 10.112 otpremljenih vozila. Huracan i trenutni Urus su već rasprodati do kraja proizvodnje, dok nove porudžbine za Revuelto neće biti zadovoljene do 2026.

AutoRepublika

(99)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Da uporedimo stari i novi znak – dole je stari.
comment image
Dakle, razlika je u grafici: kod starog emblema slika bika je napravljena sa vise nijasi zlatne boje tako da je docarana njegova reljefnost. Novi emblem je samo dvobojna grafika. Zbog cega VW i druge korporacije to rade? Uglavnom zato da bi pojednostavljenu grafiku mogli da osvetle od pozadi. Drugi razlog je pomodarstvo koje vlada u svetu dizajnera – jedan napravi nesto, drugi ga slede ko ovce!

Izmenjeno 30 dana pre od strane Matija