1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Duster u Češkoj košta par hiljada evra manje no u domovini
Novi Duster u Češkoj košta par hiljada evra manje no u domovini
4

Novi Duster u Češkoj košta par hiljada evra manje no u domovini

5.67K
4
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija popularnog SUV-a Dacije, koji pripada automobilskoj grupi Renault, predstavljena je početkom godine. Sada je češko predstavništvo otvorilo porudžbine za domaće tržište i objavilo kompletan cenovnik. Nedavno smo pisali i o cenama u Dusterovoj domovini.

Nova Dacia Duster dostupna je u četiri nivoa opreme: Essential, Expression, Journey i Extreme. Prva dva nivoa opreme mogu se dobiti samo sa trocilindričnim ECO-G 100 sa indirektnim ubrizgavanjem, koji nudi najveću snagu od 100 KS kada sagoreva TNG, dok nudi 91 KS na benzin. Povezan je isključivo sa šestostepenim manuelnim menjačem i pokreće prednje točkove.

Čak i osnovna oprema Essential, po ceni od 429.900 čeških kruna, što je u evrima 17 hiljada, nudi sisteme ABS i ESP, pomoć pri kretanju uzbrdo, parking senzore, tempomat, farove Eco LED, krovne nosače i manuelnu klimatizaciju. Sve to uz čelične točkove od 16 inča.

Viši nivo opreme Expression, čija cena počinje od 469.900 kruna (oko 18,6 hiljada evra), donosi, između ostalog, aluminijumske felne od 17 inča, kameru za parkiranje, kožni upravljač, držač za telefon koji se može skinuti i multimedijalni displej sa ekranom od 10 inča.

Raznovrsniji izbor agregata nudi se od trećeg nivoa opreme Journey, uključujući 18-inčne aluminijumske felne, zatamnjena zadnja stakla, prednja svetla za maglu, automatski klima uređaj, „hands-free“ ključ-karticu, presvlake u kombinaciji tkanine/denim tkanine, bežični punjač i audio sistem sa ekranom od 10 inča i 6 zvučnika.

Samo sa ovom opremom, pored motora ECO-G 100 (od 499.900 kruna ili 19.770 evra), kupci mogu izabrati i benzinski motor TCe 130 sa najvećom snagom od 130 KS. Trocilindrični motor sa direktnim ubrizgavanjem je ponovo kombinovan samo sa ručnim šestostepenim menjačem i počinje po ceni od 536.900 kruna, a što se evra tiče, potrebno je nešto preko 22,2 hiljade. Po ceni od 598.900 kruna (oko 23,7 hiljada evra), dostupan je i sa pogonom na sva četiri točka.

Motor na vrhu ponude jeste hibridni sa oznakom HYBRID 140, koji se sastoji od 1,6-litarskog benzinskog motora, elektromotora od 49 konjskih snaga i startera-generatora u kombinaciji sa višebrzinskim automatskim menjačem, koji pokreće prednje točkove. Ovo je isto rešenje koje nudi hibridni Renault Clio ili Arkana. Njegova cena kreće od 622.900 kruna (oko 24.600 evra).

Kao što pisasmo, završni nivo Journey je ekvivalentan po ceni sa paketom Extreme. Uključuje, između ostalog, različite alu felne od 17 cola, modularne krovne nosače, multifunkcionalne 3 u 1 držače You Clip ili specijalne presvlake u kombinaciji tkanine i materijala Microcloud.

U zavisnosti od opreme, automobil može biti opremljen raznim dodacima, uključujući, na primer, sistem kamera Multiview, nadzor mrtvih uglova… Rezervni točak je takođe dostupan za neke motore. Cene boje su 15.900 i 16.900 kruna (630 i 670 evra), sa izuzetkom standardne bele Glacier.

U prvom pasusu je link za cene u Rumuniji, pa ko želi može da uporedi.

AutoRepublika

(5666)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Biće interesantno videti ga.

Aleksandar

Mi smo dobili iste cene kao Rumuni.
Al imamo samo 3 paketa. Nemamo Journey paket.

Izmenjeno 29 dana pre od strane Aleksandar
Slobodan

Tri cilindra, fuj!

MRN

Sada gledam cene u Srbiji.
Novi Duster, ako je hibrid i ako mu „dodaš“ prednje parking senzore, električnu ručnu i boju, košta 31.350.
Rezervni točak za njega nije dostupan kao opcija.

Izmenjeno 15 dana pre od strane MRN