1. Home
  2. Vesti
  3. Nova limuzina Kia K4 će zameniti model Cerato – prve slike
Nova limuzina Kia K4 će zameniti model Cerato – prve slike
5

Nova limuzina Kia K4 će zameniti model Cerato – prve slike

144
5
Podelite sa prijateljima:

Pre par dana objavismo zatamnjene fotografije nove Kijine limuzine, a danas su na repertoaru prve slike navedenog modela koji bi trebalo da ponese ime K4.

Potpuna premijera ovog automobila biće održana 27. marta na Salonu automobila u Njujorku. Specifikacije, dimenzije i drugi detalji će biti objavljeni tamo. U međuvremenu, Kia je dala saopštenje i objavila nekoliko slika iz kojih se mogu izvući opšti zaključci o automobilu.

U istoriji kompanije već je postojao model sa indeksom K4. U pitanju je limuzina srednje veličine razvijena specijalno za Kinu i tamo se proizvodila od 2014. do 2020. godine, ali nije postigla tržišni uspeh, tako da nije imala direktnog naslednika.

Novi model nema nikakve veze sa tim kineskim eksperimentom. Iako su ovi automobili dimenzijski bliski, nova Kia K4 je naslednik međunarodnog modela poznatog kao Kia Cerato, koji se na drugim tržištima prodavao kao Kia K3 ili Kia Forte.

A „inflacija“ imena je postala uobičajena za putničke automobile Kije, jer je globalni Rio/K2 nedavno zamenjen porodicom Kije K3, a ranije se velika limuzina K7 pretvorila u K8.

U stvari, nadolazeća limuzina Kia K4 je napravljena u istom stilu kao i mlađi model K3: veliki nosači osvetljenja, dugačak kosi krov i impresivan zadnji prepust.

Inženjeri su prikladno nazvali ovaj dizajn sa obiljem pravih linija i prikrivenim kvakama na zadnjim vratima Twist Logic. Unutrašnjost ima poznatu arhitekturu sa dva kombinovana ekrana, ali u isto vreme analogni tasteri su odgovorni za glavne funkcije, a menjač ima tradicionalnu ručicu. Postoji hedap displej i prednja sedišta sa ventilacijom.

AutoRepublika

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Gledam završetak iza C stuba, Tatra je očigledno bila uzor.Bez bumerang lampi napred i pozadi mogao bi to još da bude još i skladan automobil.Prošireni blatobrani nemaju šta da traže na ovoj limuzini.Unutrašnjost bi mogla i da liči na nešto kad bi se LED ekran prekrio sjenilom za sunce.Asimetričan lijevi i desni tapacirung nikad nisam obožavao.Tamnozelenkasta boja enterijera podsjeća na stare Opele, Audije i daje vizuelni osjećaj luksuza.Znak KIA na volanu je smješten bočno što je rješenje viđeno kod Francuza(Reno, Sitroen).Svu silu ideja koje dizajneri KIA-e izbacuju iz glave potrebno je upakovati u jednu skladnu cjelinu.Ja bih svaki njihov rad… Pročitaj više »

Matija

U predhodnom izdanju AR ovaj auto je najavljen kao naslednik Stingera – taj utisak je nastao zato sto smo videli samo krov. Sada kada se vidi kopmletan auto jasno je da se radi o limuzini donje srednje klase – iluzija sporta se sasvim izgubila. D nosac sa onom vertikalom deluje „sinteticki“, tj. ne vidim nikakvu estetsku vezu sa karoserijom. Prednjim svetlima treba „izbrisati“ onaj horizontalni pruzetak, umesto „T“ treblalo bi da bude obrnuto „L“ – to bi bilo elegantnije i u skladu sa izgledom zadnjeg svetla.

BB

Meni ovo djeluje sklepano… Ni blizu obih linija koje su najavljivali u tizeru, eto i tebe su zzeznuli 😉

Izmenjeno 1 mesec pre od strane BB
Cuore sportivo

Odavno bas nije neko auto mi se zgadilo jer je tolika kopija. Bas je kopija i to kopijetina vise auta.

Laki

Jezivo.