1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati Ghibli ide u penziju 2023. godine
Maserati Ghibli ide u penziju 2023. godine
3

Maserati Ghibli ide u penziju 2023. godine

321
3
Podelite sa prijateljima:

Italijanska luksuzna limuzina je u poznom delu karijere. 

Maserati je saopštio da će Ghibli 2023. godine sići sa pozornice i pokloniti se publici. Nema planova za novu generaciju, niti za direktnog naslednika. Šta više, u Maseratiju očekuju da će budući SUV model Grecale biti dovoljan da se pokriju sve ambicije u D segmentu.

Brend iz Modene očito da ima puno poverenje u budući Grecale. Ističu da će ovaj SUV biti kadar da iznese veliki teren na svojim plećima. Šta više, novinari sa Apeninskog poluostrva pišu da bi upravo Grecale mogao biti Maseratijev bestseler.

Italijanska marka je u avgustu prošle godine predstavila poslednje dodatak u gami Ghiblija. Reč je o potentnoj Trofeo varijanti koja koristi 8 agregat poreklom iz slavnog Ferrarija. Radi se o twin-turbo 3,8-litarskoj V8 pogonskoj jedinici. Ovaj motor isporučuje 580 ks i 740 Nm, što Maseratijevoj limuzini omogućava maksimalnu brzinu od čak 326 km/h.

Tako će sedan iz Modene imati deset godina dugu karijeru, jer je debitovao 2013. na Salonu automobila u Šangaju. Ovo je ujedno treći, a neki kažu i poslednji, model Maseratija koji nosi naziv Ghibli. Prvo je to bio legendarni fastback iz šezdesetih godina, da bi se oznaka vratila početkom devedesetih u vidu kupea sa dvoje vrata.

Prema nezvaničnim podacima, Maserati Ghibli je od početka karijere 2013. godine pa sve do 2019, u Evropi prikupio nešto manje od 20.600 registracija.

AutoRepublika 

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Rado bih se družio sa ovim penzionerom.

Matori

Italijani ponovo idu linijom manjeg otpora, kao da im se to nije sto puta obilo o glavu.
Tako su i stelvio i đulija pokrili ceo D segment, a od prodajr ništa. Zatim su idea i muza nestali dolaskom 500L, pa se vidi gde je on sada.
Dok svi pokušavaju da iskoriste jednu platformu za što više modela, oni pokušavaju da ukalupe kupce po nekoj svojoj šemi, koja nikako nije dobra.

Cuore sportivo

Grecale ti je stelvio. D segment niko vise ne kupuje u limuzinskoj verziji. Propo segment, tako da je ovo ispravno. Sto se fiata tice jeep ti je fiat i oni su se orjentisali na compas i renegede najvise