1. Home
  2. Vesti
  3. Istraživanje: vozači BMW-a 420d najgori
Istraživanje: vozači BMW-a 420d najgori
1

Istraživanje: vozači BMW-a 420d najgori

4.09K
1
Podelite sa prijateljima:

Britanska kompanija koja se bavi finansijskim uslugama, GoCompare Car Insurance, utvrdila je da su vozači BMW-a, tačnije 420d, najgori po pitanju saobraćajnih prekršaja. Na drugom mestu su „šoferi“ Audija A5 a na trećem Mercedes-Benza C220. Zašto nismo iznenađeni ovim rezultatima…

Studija je izvukla procente vezane za najproblematičnije vozače u saobraćaju, a prvi, drugi i treće se kotiraju sa 17,1, 15,5, odnosno 14,8 odsto. Na četvrtom i petom mestu su vozači Mercedes-Benza E220 i Jaguara XF sa 14,8 i 14,3 odsto.

Koji su „najpitomiji“ vozači po studiji? To su oni koji voze Opel Agilu (4,1 odsto), Hyundai i10 (4,3 odsto) i Nissan Micru (4,4 odsto), a prate ih vozači Kije Picanto (4,4 odsto) i Hyundai Getza (4,5 odsto). Obrazac je sasvim jasan, oni u moćnim premijum automobilima se ponašaju mnogo bahatije u odnosu na ljude koji voze male gradske automobile.

Met Oliver iz GoCompare Car Insurancea je rekao da se rezultati ne odražavaju stanje stvari kod svih vlasnika. „Tipično, mnogi koji voze automobile koji su među prvih deset na listi, provode duže periode na autoputevima, u špicevima, što povećava verovatnoću učestvovanja u saobraćajnom incidentu ili činjenju prekršaja.“

Međutim, s druge strane, vlasnici automobila premijum marki imaju sličnu reputaciju svuda u svetu, ne samo u Velikoj Britaniji, tako da i ovaj obrazac treba uzeti u obzir.

Navodeći rezultate studije, Daily Mail preporučuje da se „opustimo ukoliko vidimo nekoga u Peugeotu 206“. Opet, zašto bi neko ko je jedva skupio novac za takav polovnjak uopšte „gazio po gasu“?

Dok vozači 206-ice nisu skloni prekoračenju brzine, postoje vozači koji se na autoput uključuju pri brzini od 50 km/h ili usporavaju bez razloga u spoljnoj traci. S obzirom na ove okolnosti, loš vozač je onaj koji se na putu ponaša kao da drugi učesnici u saobraćaju ne postoje, bilo da vozi 180 ili 60 km/h.

AutoRepublika

Izvor: Daily Mail

(4088)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Nije mi bio potreban bmw da bih bio u kategoriji onih što se često slikaju. Sve je do vozača.