1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Volkswagen CC Shooting Brake iliti kros-Arteon
Novi Volkswagen CC Shooting Brake iliti kros-Arteon
4

Novi Volkswagen CC Shooting Brake iliti kros-Arteon

373
4
Podelite sa prijateljima:

Činilo se da smo se trajno oprostili od čuvenog sufiksa CC iz game limuzine Passat, ali sada se pod imenom Volkswagen CC skriva jedna posebna (pod)varijanta Arteona, koja je namenjena kupcima se sedištem na teritoriji Kine, kao i personama s kineskim pasošem. Konkretna verzija će silaziti s traka kompanijskih pogona zajedničkog poduhvata, firme FAW-Volkswagen.

Nakon restilizacije evropske verzije Arteona, lokalni Volkswagen CC je takođe prošao kroz tretman botoksiranja lica. Svečanost povodom premijere noviteta je upriličena pre par dana, a ono što je posebno zanimljivo u celoj priči je to što će se u ponudi na najvećem automobilskom tržištu na svetu, naći i proterenska verzija karavanskog izvođenja Arteona.

Razlike između obične i kros verzije Arteona u karavanskoj konfiguraciji su jedino vizuelne prirode. U donjoj sekciji karoserije, kao i oko lukova točkova postavljena je plastična zaštitna oplata, dok su na krovu montirani nosači. Vrata prtljažnika poseduju dodatnu hromiranu lajsnu.

Ogibljenje na kineskoj verziji modela CC je već prilagođeno ukusu lokalaca, što između ostalog znači da je blago povišen i klirens. Iz tog razloga, nije bilo nužno dodatno modifikovati proterensku verziju Arteona Shooting Brake. Uzgred da kažemo da, pošto standardni karavan neće ni biti ponuđen kupcima u Narodnoj Republici Kini, nisu dozvoljene neke dodatne posebne promene na ovom modelu s nazivom Volkswagen CC Shooting Brake.

Kupci kineskog Volkswagena CC-a neće biti u prilici da biraju pogonsku jedinicu, već će jedino dostupan biti blok s oznakom 2.0 TSI. Radi se o turbobenzinskom motoru s četiri cilindra i razvojem 220 konjskih snaga, koje se na prenose na pogonske točkove putem sedmostepene automatske transmisije s dvostrukom spojnicom. Možda vam je poznatiji pod skraćenicom DSG.

Verzije s integralnim pogonom neće biti u ponudi, a ko prati automobilske medije, on zna da Kinezi i nisu baš ludi za pogonom na sva četiri točka. Unapređeni liftbek i kros verzija karavana Arteon će se pojaviti u maloprodajnim salonima u Kini, pre nego što dočekamo Novu godinu.

AutoRepublika

(373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Брате, који мозак више ово може да испрати.. Само окорели „noliferi“..

moron

2,0 TSI je prava mera za ovo vozilo.

DOLF

Karavan je baš lep.

Bungi

Našminkani Pasat u hiljaditoj varijanti.Dok ima kupaca koje VW može ubijediti da je to poseban automobil, različit od Pasata, za koga vrijedi ispružiti 10-k hiljada više, evropskih plavih papirića, dotad će postojati ovakvi modeli.A današnji kupci prvo pitaju da li auto ima klimu i navigaciju, ostalo je manje bitno.?