1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra stiže u Ameriku
Cupra stiže u Ameriku
3

Cupra stiže u Ameriku

124
3
Podelite sa prijateljima:

Seat je juče održao godišnju konferenciju za štampu, i može se reći da će Amerikanci da se obraduju. Šalimo se, verovatno im je svejedno. Elem, Seatov izdvojeni brend Cupra ima u planu da penetrira tržište Severne Amerike do kraja decenije. Od svih brendova matične VW grupe koji se tamo ne prodaju, više je nade polagano da će Škoda biti ta koja će „kao fanatik da prepliva Atlantik“, ali umesto toga „bakarna“ marka je ta koja kreće u avanturu preko bare.

Plan je da se predstavi potpuno električna verzija Formentora, iako će verovatno biti zasnovana na sledećoj generaciji. Trenutni krosover je već star četiri godine, tako da će biti ozbiljno zastareo do 2030. godine. Seat kaže da će fejslift za postojeći model biti potpuno zaokružen evropskom tržištu u narednim nedeljama. Ameri se klade na Formentora sledeće generacije za američko tržište pošto postojeći model nema čak ni verziju na baterije.

Veći električni SUV koji treba da stigne u SAD biće sastavljan u Severnoj Americi. Seat pominje da će se neimenovani model proizvoditi u Meksiku i prodavaće se u nekim državama koje se nalaze na istočnoj i zapadnoj obali, kao i u saveznim državama Sunčevog pojasa. Izvršni direktor Seata i Cupre Vejn Grifits rekao je da će se ovi automobili prodavati kroz „novi model distribucije“, ali ne ulazeći u detalje.

U međuvremenu, Seat ima zauzet dnevni red. Kompaktni hečbek/karavan Leon će proći kroz ažuriranje u narednim mesecima (logično, s obzirom da su njegovi blizanci već prošli kroz tu priču), dok će Ibiza i Arona biti nanovo revidirani 2025. godine uprkos tome što su u ovim verzijama od 2016. godine.

Što se tiče Cupre, potpuno električni Tavascan mehanički povezan sa VW-om ID.5 biće lansiran 2024. godine kada ćemo videti i hibridni Terramar. Ovaj drugi služi kao sestrinski model Audija Q3 sledeće generacije. Ovaj Terramar će biti ponuđen sa hibridnim plug-in pogonom i biće sastavljen u Audijevoj fabrici u Đeru u Mađarskoj zajedno sa Q3.

Sledeće godine, Raval će postati početni model brenda kao Cuprin ekvivalent VW -u ID.2.

AutoRepublika

(124)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dejan i ja smo 2022 godine predpostavili da ce Cupra kad-tad krenuti u Ameriku. Za tu priliku ponudili smo im Arteon preradjen u stilu Cupre. Arteon se tada upravo povukao sa americkog trzista, zasto bi sada kao Cupra doziveo uspeh? Jednostavno – skinuli smo mu Pasat-dizajn i dali mu sportski ukus Cupre sa zacinom „musclecar“, kao sto prilici americkom trzistu! 🙂

comment image

Matija

Nema vise slika, imamo samo jednu malu prezentaciju i to je sve. Poslacu ti.