1. Home
  2. Vesti
  3. VW smatra da tržište ne želi kamper ID. Buzz California
VW smatra da tržište ne želi kamper ID. Buzz California
2

VW smatra da tržište ne želi kamper ID. Buzz California

141
2
Podelite sa prijateljima:

Kada je Volkswagen ID. Buzz je debitovao još 2022. godine, priča o kamperu je takođe „debitovala“ sa njim. Kamping avanture i klasični „VW bus“ idu zajedno kao pekmez od šljiva i palačinka, ali moderno shvatanje ove formule verovatno će biti godinama udaljeno, ako se uopšte i ostvari. Nekako se očekuje da kamper Buzz California dolazi direktno iz Volkswagena.

Zastoj nije problem u razvoju kao što je objavljeno prošle godine. Prema Autocaru, rukovodioci VW-a jednostavno ne vide dovoljno potražnje da bi opravdali troškove njegovog razvoja u ovom trenutku. Citiravši Larsa Krausea, direktora prodaje i marketinga za VW, postoje neki očekivani razvojni izazovi koji su tipični za svaki novi model. Ali takođe, kupci nisu spremni da se obavežu na električni kamper.

„Mogu vam reći da uvek polazimo od tržišta, i gledajući tržišne brojke i pažljivo posmatrajući naše kupce, pokazalo se da potreba za ovim tipovima vozila, kamperima tipa BEV, još uvek nije dovoljna gledano iz naše perspektive“, rekao je Krause, a prenosi Autocar.

On dalje navodi da se očekuje da će potražnja porasti do kraja decenije i da VW cilja na taj vremenski okvir za moguću identifikaciju. Mislimo na lansiranje Buzza Californije. U međuvremenu, tu je VW California zasnovan na Multivanu T7 koji će se ove godine pojaviti na evropskom tržištu. Debitovao je prošlog avgusta kao gotovo serijski prototip, donoseći kultno ime i krov i na kombi hibridne plug-in platforme.

Izvršni direktor divizije VW Commercial Vehicles Karsten Intra veruje da će poslužiti kao odskočna daska ka elektrifikovanim kamperima, i kao takav, sigurno će se njegova prodaja vrlo pažljivo pratiti. Ako kupci ne reaguju na veći California PHEV, razumno je misliti da bi manji California EV mogao biti potpuni promašaj. Vreme će pokazati.

Ironija je u tome što, uprkos tome što nosi ime američke savezne države, VW T7 California neće biti ponuđen na prodaju u Severnoj Americi. Kada (ili ako) ID. Buzz California bude ugledao videlo, mogao bi da napravi put i preko bare. Bio bi zasnovan na modelu sa dugim međuosovinskim rastojanjem, koji je jedina verzija koja se nudi američkim kupcima.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„VW smatra da tržište ne želi kamper ID. Buzz California“ – Na osnovu kojih argumenata? VW kamperi su u Evropi veoma popularni! VW bi trebalo da napravi jedan prototip i da vidi reakcije publike. Ono sto bih licno predlozio VWu jeste varijanta karoserije sa dizajnom cuvenog Samba modela. To je onaj desno na slici, sa prozorima na krovu! Siguran sam da bi publika flipnula za njim! Godine 2007 na salonu u Los Angelesu VW je predstavio dizajn studiju „VW Space Up“ – mali miniven na bazi modela Up sa e-pogonom u stilu Sambe. Na zalost, nije stigao do serije i… Pročitaj više »