1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kao da nije sam po sebi ograničen, Range Rover Sport dobija veoma limitiranu seriju
Kao da nije sam po sebi ograničen, Range Rover Sport dobija veoma limitiranu seriju
0

Kao da nije sam po sebi ograničen, Range Rover Sport dobija veoma limitiranu seriju

101
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka Land Rover proizvodi SUV po imenu Range Rover Sport još od 2005. godine, a trenutno je aktuelna treća generacija. Ta je predstavljena 2022. godine, dok se top verzija sa dodatkom indeksa SV pojavila krajem proleća prošle godine. Prema onome što otkrivaju statistički podaci sa sajta Goodcarbadcar.net, na američkom tržištu prošle godine ovaj model je prodat u tiražu koji prevazilazi 11,4 hiljada primeraka, što je za 30,5% više nego 2022. Međutim, aktuelni SUV je daleko od dostizanja vrhunca iz 2019. godine kada je u Sjedinjenim Državama prodato 25,8 hiljada automobila.

Sada je Land Rover odlučio da podseti na ovaj lepi krosover. To čini promocijom nove specijalne verzije. Međutim, to svakako neće imati nekog značajnijeg uticaja na obim prodaje, ponajpre jer će se proizvoditi u ograničenom i veoma skromnom tiražu, a koji podrazumeva samo sedam primeraka. Kompanija je objasnila da je Range Rover Sport Park City Edition namenjen onima koji vole sneg i skijanje. Saglasno izrečenom, posebna verzija je posvećena skijalištu po imenu Deer Vallei u Park Sitiju koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Juti.

Oni koji su sačinili ovu seriju SUV-a, dobiše karoseriju obojenu u srebrnu boju, koja bi, prema rečima razvojnog tima, trebalo da podseća na izgled planina prekrivenih snegom. Ne tako mudra odluka, reklo bi se, ponajviše zbog toga što je bitno lako raspoznati objekte u mećavi.

Istovremeno, automobili specijalne verzije imaju kontrastni crni krov i stubove iste boje, što stvara efekat „plutajućeg krova“ i ipak obezbeđuju neki nivo uočljivosti. Ovih sedam krosovera takođe poseduju električne bočne stepenice, kao i 23-inčne tamnosive naplatke s umecima od ugljeničnih vlakana.

Unutrašnja dekoracija stilom podržava dvobojni spoljašnji dizajn. Tako se u enterijeru mogu videti svetlosiva sedišta i prednji panel, dvobojni volan u kombinaciji s tamnom kožom i ukrasnim elementima od tamnoputog drveta. Pride, tu je i kontrastno svetlo crveno osvetljenje, kao što su uočljivi i čelični pragovi na vratima, sve s natpisom Park City Edition 1 of 7.

Pored toga, specijalna verzija Park City Edition je opremljena šinama koje deluju kao krovni nosač, kao i nosač za prevoz skija. Lista posebnih stavki opcionala za ovu verziju uključuje i par masažera tipa Theragons. Oni su postavljeni u kožne presvlake na sedištima.

U ponudi je samo jedan pogonski sklop. Reč je o plug-in hibridnoj postavci, koja se zasniva na trolitarskom linijskom šestocilindričnom benzinskom agregatu koji radi u tandemu s elektromotorom integrisanim u automatski menjač marke ZF . Ukupna snaga ovako složenog sistema je 550 „konja“, dok je maksimalni obrtni moment na nivou od 800 Nm. Kada vozi isključivo na električni pogon, ovaj SUV može da pređe do 85 kilometara. Maksimalna brzina kretanja novajleije je 241 km/h.

Britanski proizvođač je odmah objavio cenu specijalne verzije. Tako će novitet na američkom tržištu ponosnog vlasnika stajati najmanje 169 hiljada dolara.

Imajte na umu da je tako određena cena dramatično viša od one koja se plaća za „obični“ Range Rover Sport. Ne samo to, sedam primeraka iz ove edicije nose za 50,8 hiljada dolara jaču cenu od one koja je „odvaljena“ za najskuplju modifikaciju Range Rover Sport Autobiography.

AutoRepublika

(101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments