1. Home
  2. Prezentacije
  3. Prikazana zamena za Atlas (s Beogradskog sajma): Geely Boyue Cool
Prikazana zamena za Atlas (s Beogradskog sajma): Geely Boyue Cool
0

Prikazana zamena za Atlas (s Beogradskog sajma): Geely Boyue Cool

642
0
Podelite sa prijateljima:

Mi ovih dana na Salonu automobila u Beogradu tek upoznajemo model marke Geely po imenu Atlas, ali on se već jako dugo prodaje u Kini a sredinom prošle godine je Kinezima prikazan i naslednik, model nove generacije. U matičnoj zemlji ovaj model Geelija nosi ime Boyue, i pomenuti debi od prošle godine se odnosio na verziju s indeksom L. Sada je pred nama i direktan naslednik modela Boyue/Atlas, onaj s „normalnim“ međuosovinskim razmakom.

Boyue Cool i Boyue L, iako predstavljaju dve verzije identičnog modela, poseduju više razlika od samo one koja se tiče dužine razmaka između osovina (2.701 milimetara i 2.777 mm, redom). Automobili su izvedeni u istom stilu, sa sličnim dizajnom rasvete i bočnog reljefa, ali ipak nude različite školjke.

Čak i elementi čeonog dela vozila (blatobrani, poklopac motora, prednje svetlosne grupe) nisu identične – ne pašu na jednom modelu kada se skinu s drugog. Dužina krosovera iz ove priče iznosi 4.510 i 4,670 mm. Pride, razlikuju se i širina: 1.865 i 1.900 mm, ali i visina: 1.650 i 1.705 mm, redom.

Enterijer kraće verzije, one koja je dobila naziv Cool, nažalost još uvek nije javno prikazan, ali što se tiče tehnoloških rešenja – e, tu je već sve jasno. Kao i kod produžene verzije Boyue L, skraćeni SUV je utemeljen na modularnoj platformi CMA (Compact Modular Architecture) i nju je izvorno osmislio Volvo.

Do sada su najavljene verzije s početka ponude i one će biti pogonjene četvorocilindarskim turbobenzincem zapremine litru i po. Nudi  zavidnih 181 „grla“ uz 290 Nm najvišeg obrtnog momenta. Ergela ide isključivo na prednju osovinu putem sedmostepenog robotizovanog menjača.

Punomasna, da se našalimo, premijera krosovera po imenu Geely Boyue Cool je zakazana za naredni mesec, dok je ideja da se s prodajom u matičnoj Kini krene tokom leta. Iz kompanije obećavaju da neće oklevati da ovaj model s povišenim odstojanjem od tla pošalju preko granica Narodne Republike Kine. Hibride valja očekivati u nekom kasnijem trenutku tržišnog života novog aduta marke Geely. Ipak, ne pominje se ugradnja dvolitarskog turbaka, onakvog kakav je pod haubom nekih verzija izdužene verzije L.

AutoRepublika

(642)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments