1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi A3 restilizovan, dobio i modifikaciju Allstreet
Audi A3 restilizovan, dobio i modifikaciju Allstreet
6

Audi A3 restilizovan, dobio i modifikaciju Allstreet

433
6
Podelite sa prijateljima:

Četvrta generacija porodice Audija A3 je predstavljena još u martu 2020. godine, odnosno pre tačno četiri godine. Upravo je došlo vreme za planirani zahvat zatezanja bora, koji se pokazao prilično skromnim. Ali raspon modifikacija, to jest širina asortimana vozila je postala šira, pa se tako proterenski varijetet pridružio tradicionalnom hečbeku i sedanu sa četiri vrata.

Uobičajena „A trojka“ je postala malo agresivnija. Rešetka hladnjaka je dobila drugačiji šablon sa velikim ćelijama, što je čini vizuelno širom. Promenjeni su branici, a pozadi se pojavio veći imitacija difuzora. Sav ovaj sportski ambijent je dodatno poboljšan ako se kupac opredeli da naruči paket S line, uz koji „trojka” još više podseća na ekstremni Audi RS 3.

Nijanse farbe nazvane „District“ zelena, „Ascari“ plava i „Progressive“ su dodate paleti boja eksterijera. Audi A3 u osnovnoj konfiguraciji se zadovoljava 16-inčnim točkovima, ali opcije prečnika do 19 inča se nude uz dodatnu naknadu. Konačno, opcioni matrični farovi sada pružaju četiri režima svetlosnog potpisa.

Nova modifikacija je dobila indeks Audi A3 Allstreet. Ističe se da je kompanija po prvi put iskoristila takav sufiks pre dve godine na proterenskoj verziji heča po imenu Audi A1. Takozvana kros verzija ima drugačiju rešetku hladnjaka, crni plastični komplet za školjku i on je lociran po obodu karoserije i izdašnu srebrnu dekoraciju.

Uvodni varijetet nudi felne prečnika 17 inča. Zahvaljujući gumama i oslanjanju „podignutom“ za 15 milimetara, sa različitim oprugama i amortizerima, klirens hečbeka je povećan za 30 mm. Praktičnosti takođe pomažu standardni krovni nosači i opcioni set nosača za prtljag.

Sve verzije Audija A3 poseduju izmenjeni enterijer i proširenu listu standardne opreme. Specifikacija opreme uključuje kožni multifunkcionalni volan sa tri kraka, konturno osvetljenje i centralni naslon za ruke. Tu su i novi držači za čaše, još kompaktnija „ručica menjača“ tipa S tronic i otvori za upumpavanje vazduha obogaćeni srebrnom oblogom.

Sedišta, instrument tabla, centralna konzola i paneli vrata sada poseduju nove ukrasne materijale, uključujući tu reciklirana mikrovlakana nazvana Dinamica. Ažurirani multimedijalni sistem MMI sada ima mogućnost instaliranja aplikacija razvijenih od trećih strana, kao i pretplatničke funkcije.

Tako na primer, možete otključati protokole Apple CarPlay / Android Auto, adaptivni tempomat ili dvozonsku kontrolu klime na mesec, šest meseci, godinu ili tri godine. Užasna namera konstruktora…

Na početku prodajnog ciklusa se očekuje da asortiman motora uključuje samo benzinski turbo motor 1.5 TFSI sa 150 konjskih snaga i sa blagom hibridnom postavkom i jednako snažan turbodizel 2.0 TDI. Oba će stizati s  preselektivnim robotizovanim menjačem s indeksom S tronic.

Novitet će pružati pogon na isključivo prednje točkove, a to važi čak i za proterensku verziju Allstreet (što je ujedno i razlog zašto ista nije dobila naziv Allroad). Ostale modifikacije će postati dostupne na leto (uključujući i verzije s ručnom transmisijom), a tek do kraja godine pridružiće im se hibridi koji se mogu dopunjavati.

Ažurirani Audi A3 (bilo kao hečbek, ili kao limuzina) već silazi s proizvodne trake u fabrici u Ingolštatu i dostupan je za naručivanje u Evropi. Osnovni Audi A3 Sportback u Nemačkoj košta od 35.650 evra, dok ćete za limuzinu morati da platite dodatnih 800 evra. Nova „off-road“ modifikacija Audi A3 Allstreet koštaće 37.450 evra.

AutoRepublika

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mess O'Bradovich

Sjajan potez! Sad izgleda kao i svaki drugi VW! Vredno svake pare 🙂

S mile

Slatko se nasmejah…

„Upravo je došlo vreme za planirani zahvat zatezanja bora, koji se pokazao prilično skromnim.“

Kad je VW ili Audi imao drugaciju restilizaciju, osim „skromne“…

Matija

Dizajn Audija vrti se u mestu – globalna forma karoserije ostaje nepromenjena, izbor detalja je isti, samo su malo modifikovani. Nestrpljiv sam da vidim prvu kreaciju novog sefa dizajna Audija, Masima Frasčele!

Kitittelj

Sve, sve, ali da se i A3 podize ne stikle? Sacuvaj Boze stvarno, pa mislim da su A3 i SUV cista kontradiktornost. Imas one Q varijante 2, 3, 4… Sta ce ti A3 podignut???

MRN

Ova „proterenska“ verzija sa uvećanim klirensom uopšte ne mora biti loša stvar. Neko će pre to da uzme nego pandan SUV.
Samo ne razumem da li je klirens uvećan za 15 mm ( „zahvaljujući gumama i oslanjanju“ ) ili za 30 mm ( zahvaljujući „različitim oprugama i amortizerima“, ako one nisu deo oslanjanja ? ). Koliko znam, „proterenska“ oktavija ima klirens od +15 mm.
No, gledah na netu i pišu veoma različiti podaci o tome koliki je uopšte klirens običnog A3.

S mile

To ti je kao kod Yarisa kad dodaju 11mm, i proglase ga Crssoverom, tj proterenskim vozilom.
A Opel Astra H, je pre 15god imala 160mm klirensa, kao i vecina hecbeka iz tih godina.