1. Home
  2. Prezentacije
  3. MG Cyberster EV debitovao u Šangaju i udara na Teslin Roadster
MG Cyberster EV debitovao u Šangaju i udara na Teslin Roadster

MG Cyberster EV debitovao u Šangaju i udara na Teslin Roadster

199
2
Podelite sa prijateljima:

Kompanija je na sajmu u Šangaju predstavila model Cyberster. U pitanju je električni kabriolet čija serijska verzija stiže sledeće godine.

Iako uz ovu zvaničnu najavu ne dolaze nikakvi konkretni detalji o pogonu, MG kaže da će Cyberster biti „sportski EV visokih performansi“, verovatno prvi te vrste od originalnog Tesle Roadstera. To je takođe prvi novi kabriolet marke MG posle dužeg vremena i obećava „najsavremeniju“ tehnologiju za vozača zajedno sa futurističkom kabinom.

Sam dizajn izgleda moderno, ali odaje počast legendarnim roudsterima MG-a sa karakterističnim elementima kao što su duga hauba, glatke linije karoserije i Kamov završetak zadnjeg dela. Jedinstvena vrata sa makazama su inovativni dodatak, dok je pogonski sklop, kao što je pomenuto, potpuno električni.

MG nije potvrdio šta bi moglo da pokreće Cyberster, ali detalji koji su procureli sugerišu da će kabriolet imati tri varijante za početak. Model sa jednim motorom će biti osnovna opcija, sa dvostrukim motorom iznad toga koji isporučuje 101 konjsku snagu (75 kW) na prednjem motoru i 215 KS (160 kW) na zadnjem motoru.

Najsnažnija verzija će imati 201 KS (150 kW) napred i 335 KS (250 kW) pozadi, što bi moglo biti čak 530 KS (395 kW) kada se objave zvanični podaci. Još uvek nema detalja o ukupnoj izlaznoj snazi ili kapacitetu baterije, ali znamo da će Cyberster imati masu od 1.850 do 1.985 kg.

MG Cyberster će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji i Evropi zajedno sa trenutnom paletom SUV-ova i limuzina ovog brenda počevši od leta naredne godine. Nisu ponuđeni detalji o cenama, ali je 2021. više od 5.000 zainteresovanih kupaca u Kini platilo 155 dolara da na svoje ime rezervišu Cyberster.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Najviše koketira sa Jaguar F tipom po proporcijama i liniji, generalno.Prednje lampe su „kidnapovane“ sa novog Ford-a GT, pozadi spojeni fenjeri su već viđeni u „mali milion“ modela, uglavnom kineskih.“Lagani“ sportski EV kabriolet od 2 tone, samo .???

BB

Ako je MG po nečemu prepoznatljiv, to je ovaj tip karoserije… Ali malo težak i puno jak, lično bih volio da je to manja masa, manja snaga, manji domet i manja cijena…