1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Nova Mercedesova A Klasa se nije prevrnula na testu severnog jelena (VIDEO)!!!
Nova Mercedesova A Klasa se nije prevrnula na testu severnog jelena (VIDEO)!!!

Nova Mercedesova A Klasa se nije prevrnula na testu severnog jelena (VIDEO)!!!

327
1
Podelite sa prijateljima:

Automobilski elektronski mediji vole ono što radi redakcija km77. Španske kolege na akrobatska iskušenja bacaju različite savremene automobile i rezultatima i ponašanju vozila tokom sprovođenja tipskog testa izbegavanja prepreka, ili testa severnog jelena kako je verovatno poznatiji naziv ovog izazova s kojim su suočeni vozači i četvorotočkaši. Ovaj put se na ispitu našla Mercedesova lepotica iz A Klase.

Kako je sve u životu relativno, tako bi valjalo posmatrati i analizirati epilog sprovedenih procedura. Ako znamo da se premijerni naraštaj A Klase poneo katastrofalno tokom sličnog ispitivanja pre skoro trideset godina, onda je ovaj restilizovani savremenik naprosto fenomenalan automobil. Ali, ako smo pak svesni da prosečan automobil savladava zadatak pri brzini kretanja od 77 km/h, dok je Mercedesov heč to uspeo tek pri 73 km/h, onda imamo utisak da imamo osnova da budemo smoreni. Naravno, pod pretpostavkom da nam je trokraka zvezda u krvi.

Glavna zvezda latino filmića je model s indeksom Mercedes-Benz A 250 e. Poznavaoci već znaju da je u ovoj verziji implementiran hibridni pogonski sklop sa 218 konjskih snaga, među kojima se nalazi 163 ugljovodoničnih „grla“, dok su ostala električna. Tolika moć motora SUS potiče iz četvorocilindarske i 1,3-litarske benzinske jedinice, koja je na visini zadatka čak i kod glomaznog krosovera GLB-a, i to onda kada nema nikakvu strujnu ispomoć. Da dodamo ovde da je bešumna autonomija švapskog heča „koji iako ima mišiće, nije neki sportista“, narasla na 82 kilometra.

Za same rezultate testa je bitnije da vozilo nosi točkove koji uključuju naplatke od 19 inča i srazmerno veoma široke (225/40) pneumatike tipa Bridgestone Turanza T005. Ukupan performans nemačkog premijuma kompaktne klase je ocenjen kao skoro prosečan, kako u slalomu tako i u testu izbegavanja prepreka. Ocena bi svakako bila lošija da se automobil nije ponašao sigurno i predvidivo, a jeste…

Najbolje je da sami pogledate izveštaj španske redakcije i izvučete zaključak da li je ovakav luksuz za vas, ili pak nije.

AutoRepublika

(327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Prvobitna A klasa bila je pravi unikum od auta, tako nesto mogao je da konstruise samo umobolan covek! Tvorac tog koncepta bio je jedan profesor tehnickih nauka. 🙂 Njegova fundamentalna greska bila ta da se sasvim fokusirao na resavanje samo jednog problema – kako napraviti sto kraci prednji deo da bi pozadi dobio sto vise korisnog prostora. Pri tome je zapostavio sve ostale karakteristike automobila! Resenje je nasao u tome da je motor postavljen tacno iznad prednje osovine pod uglom od oko 45° nagnut napred. Pomocni nosac motora i osovine konstruisan je tako da motor pri ceonom sudaru sklizne ispod… Pročitaj više »