1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Renderi budućeg minivana Volvoa
Renderi budućeg minivana Volvoa
4

Renderi budućeg minivana Volvoa

160
4
Podelite sa prijateljima:

Švedski proizvođač automobila, kompanija Volvo je pre par dana objavila prvu delimičnu ilustraciju vozila koje e doći, a to je bila prilika i za render majstore iz redakcije ruskih Kolesa da daju svoju viziju noviteta.

Volvo je odavno stekao imidž proizvođača porodičnih automobila, ali do sada se najsvestranija i najviše porodična od svih opcija karoserije, ona koja se zove minivan, nije pojavila u asortimanu marke. Umesto toga, proširenje palete u poslednjih nekoliko decenija uglavnom je posledica uvećanja broja plasiranih krosovera, od kojih se prvi pojavio 2001. godine s indeksom XC90. Verovatnoća da se minivan pojavi u gami postajala je sve neuhvatljivija, a na krilima sve veće popularnosti četvorotočkaša s povišenom pozicijom sedenja, ali sada je već očigledno da će takav automobil biti lansiran. Kakav će on biti, pokušali su da odgonetnu maštoviti Sloveni s istoka.

Novi Volvo EM90 će sudeći po preliminarnim informacijama biti konstruisan na bazi kineskog električnog minivana s indeksom Zeekr 009. Napominjemo, podsećamo da je ovaj brend u vlasništvu kineske holding kompanije Geely Auto, a koja takođe poseduje i firmu iz Skandinavije, čuveni Volvo. Najverovatnije će karoserija ovog dueta MPV-a biti slična u mnogim aspektima.

Minivan Volvoa će dobiti prednje svetlosne grupacije i branik  stilu novoih kompanijskih električnih krosovera nazvanih EX30 i EX90. Još uvek nije poznato da li će se silueta automobila značajnije izmeniti, ali je render maestro pretpostavio da će bočna stakla biti usklađena s korporativnim identitetom Volvoa. Što se tiče stražnjice vozila, stop svetla bi trebalo da integrišu kako uspravne, tako i položene elemente rasvete u tehnologiji LED.

Zeekr 009, koji će biti baza za novi Volvo EM90, počiva na arhitekturi SEA (Sustainable Experience Architecture) i poseduje vazdušno vešanje, koje se takođe koristi i kod modela Polestar 4 i Polestar 5, kao i kod novog Smarta, a i električnog krosovera Volvoa EX30.

Minivan je u Kini ponuđen s dvomotornim, 544 konjskih snaga moćnim pogonskim sklopom i integralnim prenosom snage. Obrtni moment je mamutski i iznosi 686 njutn metara. Dve je baterijske opcije moguće izabrati. Jedna predviđa jedinicu od 116, a druga od 140 kWh. To implicira autonomiju od 702 ili 822 kilometara, redom. Protokol koji je korišćen kod obračuna je kineski CLTC.

Što se tiče dimenzija budućeg novajlije, možemo ceniti prema kineskom blizancu zvanom Zeekr 009 koji je dug 5.209 milimetara, širok je 2.024 mm, dok je visinska kota na 1.848/1.858 mm (zavisno od verzije). Razmak između osovina iznosi 3.205 mm.

Za kraj još da kažemo da je prvi serijski Volvo zamišljen za premijeru koja bi trebalo da se održi 12. novembra.

AutoRepublika

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Glomazan, masivan, cetvrtast kao da je od betona, trokraka svetla napred, zadnji kraj iz proslog veka, stilski pokusava da docara SUV utisak….Ljudi, gde je ovde poznata elegancija Volvoa i Polestara??? Jedina stvarno pozitivna stvar je da, posle odbacivanja na zapadnom trzistu, kinesko trziste vraca miniven u igru! To je veoma koristan koncept automobila.

Bungi

Prednja i zadnja svjetla u obliku slova T još više naglašavaju visinu vozila, a to bi se kod ovakvog automobilskog oblika trebalo izbjeći.Prednje farove maskimalno razvući horizontalno i spojiti ih crnom maskom minimalno moguće visine.Maglenke postaviti u dnu branika i takođe ih razviti horizontalno.Kao kod Pežo-a 406 sa redizajnom.Sa boka, bočnu liniju vozila povezati horizontalno sa bravama u jednu cjelinu.Brave malo stanjiti.Čitavom dužinom vozila postaviti tanke, hromirane bočne lajsne u donjoj zoni vrata.Ako je auto crni, ili tamno plavi , vizeulni egfekat tankih hromiranih linija je veći.Pozadi, na vrhu, tanku led traku kočionog svjetla razvući čitavom dužinom horizontalno.Zadnje lampe razvući… Pročitaj više »

Matija

A aerodinamika? Daj nesto na tu temu! 🙂 Komentar ti je OK!

Bungi

To prepuštam inžinjerima mašinstva, onima koji su na fakultetu momački propustili matematiku kroz šake i ona njih.