1. Home
  2. Video
  3. Audi S8 je mnogo brži nego što to kažu fabrički podaci! (VIDEO)
Audi S8 je mnogo brži nego što to kažu fabrički podaci! (VIDEO)
0

Audi S8 je mnogo brži nego što to kažu fabrički podaci! (VIDEO)

1.13K
0
Podelite sa prijateljima:

Ništa novo – Audi je opet namerno potcenio sopstveni model. 

Bar kada je reč o performansama! Nemački premijum brendovi imaju običaj da saopšte pesimističnije procene o snazi motora kao i o performansama. Naročito je po tome poznat Audi koji je do sada više puta „uhvaćen u laži“, no ono jednom sa dizelgejtom beše posebno pogubno.

Ovo je ipak stari trik Švaba – da potcene automobil kako bi on kasnije još više oduševio svojim performansama. Tako Audi navodi da S8 koristi 4,0-litarski twin-turbo benzinski agregat koji isporučuje mamutskih 571 ks i 800 Nm. Prema zvaničnim podacima, ovaj sedan u stanju je da obavi sprint do „stotke“ za 3,8 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h.

No, u realnosti to je znatno drugačije. Priloženi snimak prikazuje da je S8 mnogo brži nego što to navodi sam Audi, pa je pri ovom merenju, ubrzanje do 100 km/h trajalo svega 3,3 s! To je gotovo pola sekunde brže nego što stoji u zvaničnim specifikacijama marke sa četiri prstena.

Kako zaista ubrzava S8 možete pogledati u snimku ispod. Preporučujemo da pogledate ceo klip, jer je kinematografski vrlo upečatljiv!

(1132)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments