1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Mladunac uhvaćen kako vozi 318 km/h tatinim automobilom
Mladunac uhvaćen kako vozi 318 km/h tatinim automobilom

Mladunac uhvaćen kako vozi 318 km/h tatinim automobilom

336
8
Podelite sa prijateljima:

Sjedinjene Američke Države su poznate kao lokacija sa veoma lošim vozačima. Pre svega, vozačke dozvole se dobijaju na „lepe oči“, to jest, pismeni i vozački test je izuzetno lako položiti i to već sa šesnaest godina. Pri tom da dodamo da su moćni četvorotočkaši relativno pristupačni, a „preko bare“ živi i veliki broj doseljenika iz celog sveta koji je ranije posedovao samo bicikl.

Sve navedeno je razlog zašto na američkim putevima svake godine strada više od 40 hiljada ljudi, a posebno kritična kategorija su mladi vozači. Ruku na srce, oni i dalje prouzrokuju manje nesreća nego penzioneri, ali opet su često na stubu srama iz razloga što misle da je ceo svet njihov i da im ni Bog ne može ništa.

Na društvenoj mreži Twitter se pojavila priča o dva mladunca koji su uhvaćeni kako voze čak 199 mph (318 km/h) u zoni gde je maksimalna dozvoljena brzina tek 70 mph (113 km/h). Vest je objavio niko drugi do policijske stanice u gradu Lejk Meri unutar savezne države Floride, a kažu da su u ranim jutarnjim satima protekle sedmice zaustavili model Chevrolet Camaro iz 2016. godine kako juri spomenutom brzinom.

Za volanom se nalazio dvadesetogodišnji Luis Alehandro Lozano-Figaroa, a ubrzo je uhapšen ne samo zbog velike brzine već i zbog podatka da se trkao na javnom putu. Mladunac je priznao da automobil pripada njegovom ocu, a u vozilu je pronađeno nekoliko kamera koje je Luis ugradio sa idejom da video snimke kasnije postavi na društvene mreže.

Zajedno sa Luisom je uhapšen i devetnaestogodišnji Mario Alberto Paz-Pil, koji se nalazio na mestu suvozača, dok je treća osoba puštena kući nakon razgovora sa roditeljima. Izvor napominje da je ta osoba bila na zadnjem sedištu, a pošto ima samo šesnaest godina, protiv njega za sada neće biti pokrenut krivični postupak.

Ova ista policijska stanica je takođe navela da je u protekloj godini uhapsila 157 osoba u povezanosti sa uličnim trkanjem. Takođe su napisali 1.290 kazni i pri tom zaplenili 54 automobila, a oni su kasnije preprodati ili poslati pod presu. U ovom delu Floride važi takozvani zakon „zero policy“, što znači da prekršioci ne dobijaju drugu šansu za popravni. Znajući sve to, šanse su velike da će ista sudbina pogoditi i ovaj Camaro.

Na društvenim mrežama se uveliko priča koji Camaro je u stanju da juri čak 318 km/h. Najbrža njegova konfiguracija te 2016. godine je bila ona sa značkom ZL1, a ispod haube se nalazio 6,2-litarski benzinac sa kompresorom. Razvijao je 650 konjskih snaga i bio u stanju da dostigne maksimalnu brzinu od „tek“ 195 mph (314 km/h), što znači da je automobil iz ove priče očigledno tjuniran.

Šanse su takođe da su policijske snage pogrešile u upisivanju broja, ali ukoliko je sve tačno, potencijalna kazna je zatvorska ćelija u trajanju do pet godina, gubitak vozačke dozvole na do deset godina i/ili finansijska kazna u iznosu od pet hiljada dolara.

AutoRepublika

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Čudan odnos alternativnih kazni.

Laki

Očigledno slaba priprema za natjecanje!

M M

Što li su ovi „uapšeni“ ??
Ne piše da su nekoga ugrozili, samo da su vozili 300+….
Onne što idu sa zapšasanim pištoljima, puščetinama, u USA niko ne apsi.

Ako bi gledali pragmatično, pre bi trebalo uapsiti onoga ko je napravio ovaj automobil da može da ide 300+. Ne znam dal je pisalo na instrumentalki, „Ne voziti preko speed limit“ ili ne voziti preko max dozvoljene brzine u USA….. Ovako, uapsili ljude a nisu bili ni upozoreni.

'79 DeVille

Gde se to u SAD dobija dozvola na lepe oči?

Yankee

Evo ja sam dobio vozacku tako sto sam vozio 5 sati sa instruktorom, gledao 5 sati drugu osobu kako vozi i uzeo samo pisani test (voznju uopste nisam polagao vec se vodilo kroz tih 5 sati u skoli). Bukvalno na lepe oci su dali i meni i jos hiljada drugih 16-godisnjaka vozacku.

BB

A kakvu boju očiju imaš? 😂🤣

Renault Terminator🇷🇺Z

On ti je fenotip Dinaridinskog čovijeka,crnomanjast😁.Rijedak tip zvijerke u AmeriKe,odmah su mu dali vozačku dozvolu,osvojio ih je na prvi pogled.Još da su znali da su Ličani prvi izmislili kamena sa ramene a ne Ameri (oni to zovu bejzbol) dali bi instruktorsku licencu na keca😂.

'79 DeVille

Nekad bilo. Ja sam polozio vozacki ispit pre 50 godina na slican nacin na koji si ti naveo.

Danas su kriterijumi mnogo drugaciji i polaganje na ‘lepe oci’ vise ne peva.