1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500 Giallissima po japanskom ukusu (GALERIJA)
Fiat 500 Giallissima po japanskom ukusu (GALERIJA)
2

Fiat 500 Giallissima po japanskom ukusu (GALERIJA)

223
2
Podelite sa prijateljima:

Šarmantni mališan sa Apeninskog poluostrva dobio je novu, limitiranu ediciju namenjenu isključivo japanskom tržištu. 

Fiat je saopštio da će stvoriti svega 200 primeraka modela 500 Giallissima, kao i da kompletna serija odlazi u Japan. Primarna odlika ovog posebnog hečbeka iz A segmenta jeste upečatljiva žuta boja karoserije. Pored toga, uprkos oznaci da je ovo nekakva specijalna edicija, mnogo toga deluje kao i na običnom Fiatu 500.

Vidimo točkove od 14 cola, crne poklopce retrovizora… U kabini nastavlja se „žuta tema“ uz dominaciju te boje na armaturnoj tabli. Fiat zaslužuje pohvale jer je stvorio vrlo lep kontast u enterijeru uz upotrebu tamno plavih sedišta. Ekran od 7 cola dolazi kao deo standardne opreme, kao i nekoliko USB utičnica i sedam vazdušnih jastuka.

Pod haubom je stari atmosferski 1,2-litarski četvorocilindarski agregat koji isporučuje 69 ks i 102 Nm. Snaga se na prednje točkove prenosi putem petostepenog sekvencijalnog menjača, a kao deo standardna opreme uključen je i sistem start/stop.

Italijanska marka će početi sa prodajom modela Fiat 500 Giallissima od 5. marta u Japanu. Cena će iznositi 2.330.000 jena, odnosno oko 17.850 evra. Osim toga, brend iz Torina ponudeći i Fiat 500 Sport, nešto potentniji hečbek koji koristi 0,9-litarski dvocilindarski motor sa 85 ks, i njegova cena iznosiće 2.740.000 jena, iliti malo manje od 21.000 evra prema današnjem kursu.

AutoRepublika 

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Sve, sve ali 1.2 L, 69ks… Prastaro bre

Iznogud Časni

Jeftino 🤭 ne šalju im dilde, neg staru verziju sa jako „novim“ 1.2 motorom? A ko bi rekao, samo se evropu jebe zbog normi koje evropa sama sebi nameće tj svojim gradjanima. Zanimljivo.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni