1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan počeo proizvodnju novog Qashqaija
Nissan počeo proizvodnju novog Qashqaija
2

Nissan počeo proizvodnju novog Qashqaija

411
2
Podelite sa prijateljima:

I nova generacija japanskog SUV modela silaziće sa proizvodnih traka fabrike u Sanderlendu.

Nakon odlaska Velike Britanije iz EU pogon u Sanderlendu bio je pod znakom pitanja. No, kako su se Britanci i predstavnici Unije dogovorili u vezi sa problematičnim odnosima oko trgovine, i Nissan je zadržao svoju fabriku na Ostrvu.

Qashqai se proizvodi u Sanderlendu od 2007. godine i do sada je iz tog pogona stiglo više od 3,5 miliona primeraka ovog modela. Kako bi prilagodili nove proizvodne linije za montažu noviteta u Nissanu su uložili čak 400 miliona funti, odnosno oko 465 miliona evra.

Japanska marka kupila je 117 novih robota koji su smešteni u Sanderlend i oni će omogućiti još bržu proizvodnju Qashqaija, koji je godinama unazad stub prodaje Nissana u Evropi.

Nova generacija ovog SUV-a predstavljena je u februaru ove godine i značajno je drugačija od prethodnika, na apsolutno svim poljima. Osim dizajna, tu su i velike promene na tehnološkom nivou.

Treća iteracija Qashqaija pored konvencionalnog 1,3-litarskog benzinskog motora ima u ponudi i netipičan hibrid. Reč je o Nissanovoj tehnologiji koju nazivaju e-Power, koju ovaj brend već nudi na matičnom japanskom tržištu. Ovaj hibrid koristi 1,5-litarski benzinski agregat, ali samo kako bi stvorio električnu energiju, dok točkove pokreće elektromotor od 190 ks.

Novi Qashqai naći će se u izložbeno-prodajnim salonima krajem leta ove godine, a cene još uvek nisu poznate. Mada je sasvim sigurno da će biti skuplji u odnosu na nekadašnji model.

AutoRepublika 

(411)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jedva čekam da ga vidim uživo.
A i da saznam cene za Srbiju ( ako se ne varam, bila je informacija da počinje prodaja u junu u Srbiji ).

Renault Terminator

To će ujedno biti i novi Mađar kod Renaulta…