1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Lexus prodao automobil po gotovo dvostruko višoj ceni od stvarne?
Lexus prodao automobil po gotovo dvostruko višoj ceni od stvarne?

Lexus prodao automobil po gotovo dvostruko višoj ceni od stvarne?

416
3
Podelite sa prijateljima:

Korisnik TikToka je pokrenuo diskusiju nakon što je tvrdio da njegov novi Lexus RZ 450e, za koji je prodavac tvrdio da vredi 70 hiljada dolara, sada vredi samo 37 tisuća – samo nekoliko dana nakon što je TikToker kupio vozilo.

U video snimku sa gotovo milion pregleda od subote, korisnik TikToka Dru, iliti u originalu Drew (@infamouskdrew), objašnjava kako je njegov put kupovine automobila krenuo po zlu.

„Upravo sam juče saznao da ovaj auto vredi 37.000 dolara, a plaćam 900 dolara mesečno“, objašnjava on u videu.

„Uzeo sam ovaj auto misleći da je to auto od 70.000 dolara, a oni su mi davali sniženje od 20.000 dolara, i to me je još više podstaklo da nabavim auto“, dodaje on kasnije u videu. „Činjenica da je procenjen na 37.000 dolara ne odgovara mi na pravi način.

Pored brze devalvacije, Dru kaže da je imao i drugih problema sa automobilom, posebno u pogledu njegovog dometa.

„Morao sam da napunim ovaj automobil dva puta u tri dana koliko sam ga imao, jer mu je domet 200 milja (oko 360 km), a to nije stvarna vrednost“, objašnjava on. „Prešao sam 150 milja u svom autu, i morao sam da ga napunim dva puta.

„Samo sam tužan, izbezumljen“, kaže on. „Ne znam šta da radim. Osećam se kao da sam napravio veoma skupu, veliku grešku”.

Ograničeni domet je uobičajena pritužba vozača RZ 450e. U recenziji za Ars Technica, autor Džonatan M. Gitlin opisuje nekoliko problema sa automobilom, uključujući navodno netačna obećanja o njegovom dometu.

„Na točkovima od 20 inča, kao u slučaju našeg RZ 450e Luxury, Lexus kaže da bi trebalo da ima domet od 196 milja (315 km)“, piše Gitlin. „Nažalost, čak i to izgleda veoma optimistično; nakon što se naš testni automobil napunio do 93 procenta, prijavio je samo 230 km dometa”.

Do kraja Druovog videa, on kaže da razmišlja da vrati svoj Lexus i da se umesto toga odluči za Mercedes.

„Mercedes mi nudi električnu S-Klasu, 108.000 dolara, po istoj ceni, 900 dolara mesečno“, kaže on.

U kasnijim video snimcima, Dru pokazuje da je mogao da se vrati u Lexus i uzme Mercedes koji je želeo.

U odeljku za komentare Druovog originalnog videa, korisnici su izneli svoja razmišljanja o njegovoj nevolji.

„900 dolara mesečno bi trebalo da bude nezakonito za plaćanje automobila“, rekao je korisnik.

„Odakle vam 37 hiljada? To je potpuno nov automobil od 55 hiljada, plus minus 7.500 kredita na prodajnom mestu ako se kvalifikujete“, napisao je drugi.

„Postoji razlog zašto su dali popust od 15.000 dolara“, izjavio je treći.

AutoRepublika

(416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Jadni ovi Tik Tokovci, sve se njima desava, sve neke lude i retke situacije. Mada, ne brinem ja za njih, od objava povrate deo novca, ili mozda jos i zarade valjano.

'79 DeVille

Stvarna cena je ona koju je ovaj tip platio. To sto se zeznuo pa kupio kanticu za velike pare je njegov problem.

BB

Ovaj tekst u suštini više govori o njemu i ogromnoj većini kupaca (u ovom slučaju prvenstveno u SAD), nego o autu. Upravo za zaglupljivanje masa je i izmišljen Tik Tok i mnoge druge platforma, a njegova pozicija se može objasniti našom starom poslovicom: Ko se mača laća, od mača i gine, zašto nisi čitao AR i MRN, „sine“…

Izmenjeno 2 meseci pre od strane BB