1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. MG ZS EV: Nemci analiziraju da li Kinezi već sada prete evropskim markama?
MG ZS EV: Nemci analiziraju da li Kinezi već sada prete evropskim markama?

MG ZS EV: Nemci analiziraju da li Kinezi već sada prete evropskim markama?

3.25K
15
Podelite sa prijateljima:

Kina se nestvarnom brzinom približava trenutku kada će izvoz električnih automobila na tržište Evrope postati stvar rutine. Takvi brižni kakvi jesu, Nemci su se odmah zapitali koji je nivo pretnje po ekonomske interese zemlje u pitanju, odnosno gde je kineska, u odnosu na nemačku automobilsku industriju. Odmah da kažemo da su procenili da po ovom pitanju Kinezi teško čime mogu da priprete, a do kog zaključka su došli nakon pažljivog testiranja i „seciranja“ krosovera MG ZS EV. Baterijskom automobilu su se posvetila tri stručnjaka za procenu kvaliteta automobila.

Glavni događaj tokom testa se ogledao u 800 kilometara dugom putovanju, pri čemu se kao glavni i najvažniji komad opreme izdvojila vreća za spavanje, smeštena u prtljažniku kineskog vozila. Ovo je naglašeno na početku izveštaja Spiegela, uz navođenje da je upravo ta vreća najbolja zaštita od mraza, ako se upadne u neki saobraćajni kolaps. Inače, želimo da pojasnimo da je navedena kilometraža ona koja razdvaja Hamburg od Minhena.

AutoRepublika

(3247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Nekako mi je pretenciozno počeo tekst, testira električni auto na putu od 800km i onda mu prebacuje što je kinez…🙄
Pa sa čim ga je poredio? Što nije onu ličnu kartu 3 od VW uzeo da ga prati… Pa da zajedno spavaju na parkingu…

BB

Ali ti si čitao ostatak teksta, a mnogi samo naslov.
Međutim, meni se čini da će Evropljani vrlo brzo poželjeti da zatrpaju Suecki kanal …😉

moron

Lepo to oni izanaliziraše. Detaljno.

Don

18 h za 800km…doduše, meni do minhena treba 6-7h. I oko 4-4.5h do Hamburga. 7×45 min zaustavljanja samo za punjenje,trajalo je to više neg što kažu. Auto je bolje od vw uda 3, kvaliteta materijala.kineza za vječnost bolja od Švaba jer je kod potonjih ista na razini juga. Uglavnom, dildo ko dildo prevara na kvadrat. Samo za budale. Činjenica je da su Nijemci idalje i zaostatku čak i za kinezima, unatoč silnim ulaganjima da naprave k…C od auta. Ovo je medijska kontrola štete da sa glupostima tipa „testa“ umire javnost kojoj su oprali mozak , dok ostale boli k…C za… Pročitaj više »

Bungi

Tako su oni govorili i za brze vozove koje su prodali Kinezima, kako oni nemaju naučni potencijal da naprave tako nešto,…i ostale samouvjerene, promašene prognoze.Prošla decenija a oni sami prave brze vozove, 100 km/h su brži od njihovih, 30% su jeftininiji i prave ih mnogo brže u mnogo većim količinama.

Zocat

Kineski ucenici su medju najbolje rangiranim na PISA testovima vec godinama.Obrazovni „sustav“ se permanentno unapredjuje.

HondaMan

Audi A5 iz 2014. ima cd plejer dok Japanci tog godišta imaju po 2 USB priključka i napred i pozadi, a preko bluetooth-a ne možete slušati muziku na BMW serije 3 tog vremena. Da ne govorimo o „svako malo crkne nešto“ na nemačkim vozilima dok se azijska bolje drže. Sve u svemu Nemci bi mogli da gledaju malo i u svoje dvorište.
MG prodaje puno vozila na bliskom istoku i ima ih sve više, nije vrhunski kvalitet ali dizajn za tu cenu je više nego dobar.

Don

Neki i danas kukaju za CD playerom u autu, prepoznace se ;))

mkm

Kako su samo ovi nemci arogantni i samouvereni

Branko

Kod nas bio na parkingu T-Com-a, a vidim da ga neki Slovenac nudi na Njuškalu. Cijena od 34.800 EUR je malo nabrijana, obzirom da nema servisa. Fakat ne izgleda loše, posebno iznutra. Za vožnju ne znam, možda ga ponude u nekoj mobilnoj tarifi! 😂😂😂

BB

Jesi li probao JAC? Ima u Varaždinu jedan. Vele da su dosta slični JAC i MG…

Branko

Ne, ali nisam probao ni MG. Ali frend koji radi u T-Com-u kaže da lijepo ide, a izgleda bolje nego što sam očekivao.

Joseph

Ovaj automobil nije za autoputa, ovo je više za po gradu i do 200km u komadu. Doveli su auto na tanak ledi onda govore koliko dugo im je trebalo da pređu 800km. Zašto onda nisu uzeli VW e-golf i napravili isto, ne onda uzmu ID3 sa 77kwh i hvale VW, al to isto kao da uspređivaš kruške i jabuke. Švabo će uvijek hvalit svog konja.