1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Peugeot e-3008 će imati osmogodišnju garanciju na motor
Peugeot e-3008 će imati osmogodišnju garanciju na motor

Peugeot e-3008 će imati osmogodišnju garanciju na motor

355
4
Podelite sa prijateljima:

Peugeot uvodi nove usluge tokom ove godine, a e-3008 je prvi model koji će ih predstaviti „urbi et orbi“. U pitanju je program Peugeot Allure Care i pruža garanciju sličnu onoj koja pokriva bateriju ali za ceo pogonski sklop.

Skandal u vezi sa problemima pouzdanosti benzinskog motora 1.2 PureTech iz grupe Stellantis je sve ozbiljniji, a mnogi vozači još uvek oklevaju oko ideje kupovine polovnih električnih automobila. U ovom kontekstu, „Pežo“ želi da umiri javnost i svoje kupce i lansira garanciju Peugeot Allure Care. Trenutno je ima samo e-3008 i omogućava pokrivenost 8 godina ili 160.000 km na elektromotoru, punjaču, vučnom lancu, kao i na „glavnim električnim i mehaničkim komponentama“.

Ova garancija je stoga usklađena sa onom koja se već odnosila na trakciounu bateriju, čijih je 70% performansi pokriveno do 8 godina ili 160.000 km, šta god nastupi prvo. e-3008 je jedan od prvih modela koji je opremljen električnim motorom koji je kreiralo zajedničko preduzeće Emotors koje ujedinjuje Stellantis (PSA strana) i japanskog proizvođača Nidec. Priključci za uzemljenje, multimedijalni sistem, unutrašnja oprema i ostalo ostaju pokriveni standardnom dvogodišnjom garancijom proizvođača (12 godina u vezi sa korozijom na karoseriji putničkog vozila).

„Peugeot Allure Care“ pokrivenost podleže održavanju vozila u okviru Peugeotove mreže, u skladu sa specifikacijama proizvođača, koji preporučuje servisiranje svake 2 godine ili 25.000 km za e-3008. Obnavlja se u istom intervalu pri svakoj od ovih poseta radionici do njenog kraja. Program Peugeot Allure Care omogućava brendu da poboljša lojalnost kupaca svojoj mreži nakon prodaje. Kupci koji su već naručili svoj e-3008 moći će da koriste ovu garanciju na isti način kao i budući kupci. Od nedavno dostupan za naručivanje, novi Peugeot 3008 košta od 38.490 evra u mikro-hibridnoj verziji i od 44.990 evra za električni.

e-3008 će takođe omogućiti i korišćenje ChatGPT-a, koji je ranije najavljen na DS u okviru Stellantisa. Od 31. januara, OpenAI-jeva konverzaciona i generativna veštačka inteligencija biće postepeno integrisana u multimedijalni sistem Peugeota opremljenog digitalnom instrumentacijom i-Cockpit. Daljinsko ažuriranje je dovoljno za instaliranje.

ChatGPT se kombinuje sa Peugeotovim glasovnim asistentom „OK“ i navigacionim sistemom. AI može prirodno i dosledno da odgovara na pitanja korisnika, pruža različite funkcije na zahtev i prevede uputstva za navigaciju na GPS. Mnogo efikasniji od većine glasovnih asistenata koje nude proizvođači, ChatGPT je već nekoliko meseci dostupan u nekoliko brendova. Pored Stellantisa, ova tehnologija je već privukla određene brendove iz grupacije Mercedes i VW.

AutoRepublika

(355)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

A, koliko će biti fabrička garancija na motor za termičke verzije ? Jer, bruka je u prošlosti ispala baš sa tim verzijama.

Rikošet

Tu će mudro da ćute i prave se ludi, jer je taj pogon, ako je suditi prema zvaničnim „info grafikama“ baš onako lijepo komplikovan…

MRN

Šta je bilo, bilo je. Treba gledati samo u budućnost, a ne u prošlost.
Tako i Pežo razmišlja. Samo o budućim kupcima. Oni već realizovani, sa njihovim problemima, su samo davna i nebitna prošlost …

s mile

Pitanje je koliko će koštati redovno održavanje u ovl servisu za vreme trajanja garancije…