1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Citroen produžava garanciju na deset godina u Španiji
Citroen produžava garanciju na deset godina u Španiji

Citroen produžava garanciju na deset godina u Španiji

908
6
Podelite sa prijateljima:

Od 1. aprila ove godine španski vozači Citroena su dobili pravo na garanciju proizvođača od 10 godina ili 200.000 km. Brend sa znakom dva ševrona je pokrenuo svoj program „mirnoće“ (tranquillité) za svoja nova i polovna vozila. Ono što je čudno jeste da ovoga nema na matičnom francuskom tržištu.

Citroen lansiranjem svog novog programa „Citroen Tranquillité“ 1. aprila proširuje svoju pokrivenost protiv mehaničkih kvarova na 10 godina ili 200.000 km. S obzirom da je početak ovog programa bio prvog dana ovog meseca kada je dan šale, moramo da naglasimo da nije u pitanju šala.

Kolege iz francuskog l’Argusa su kontaktirale Citroen France kako bi saznali zašto francusko tržište nije pokriveno ovim, pogotovo što je Peugeot krajem februara lansirao Allure Care koji pokriva električne modele do 8 godina ili 160.000 km.

Razlog je taj što je to „lokalna akcija Citroena u Španiji“ koja je takođe udružila snage sa RACE-om, iberijskom kompanijom za pomoć i garanciju. Ovo produženje garancije pokriva kvarove na elementima motora, ali i koji se odnose na distribuciju ili prenos. Uslov je taj da vlasnici moraju da odu u prodajno mesto u mreži Citroena minimum jednom godišnje u cilju redovnog servisiranja da bi uopšte imali koristi od ove usluge.

Štaviše, ova pokrivenost se odnosi i na nova i na polovna vozila. Potonji jednostavno moraju biti registrovani nakon 2014. godine i da nisu prešli 200.000 km. Konačno, kupci koji nikada nisu servisirali svoj Citroen u mreži takođe mogu imati koristi od ove prednosti tako što će svoj sledeći servis obaviti u garaži koju je odobrio Citroen.

Ovakav uslov znači da će vlasnici još nekoliko godina dati lepe pare na održavanje, što bi ih kod lokalnog majstora mnogo manje koštalo…

AutoRepublika

(908)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Divna stvar, bar na papiru.

Vlasnici KIA / Hyundai su jedva čekali da izađu iz garancije, održavanje vozila u ovlašćenim servisima je velik trošak.

BB

Dosta zavisi i od samog konkretnog ovlašćenog servisa, neki su korektni a neki katastrofa

David

Od 1. Aprila dalje?

David

Ili ste mislili na problem s remenom na 1.2 motorima , gdje je od 19.3 produzeno jamstvo?

https://en.passionnement-citroen.com/post/stellantis-offers-new-extended-warranty-on-puretech-1-2-motors#google_vignette

MRN

Važi li ovo produženje garancije za 1,2T i za ex-YU tržišta ?

MRN

Kao Toyota Relax garancija