1. Home
  2. Sajmovi
  3. Salon automobila u Detroitu se vraća svojim korenima
Salon automobila u Detroitu se vraća svojim korenima
0

Salon automobila u Detroitu se vraća svojim korenima

99
0
Podelite sa prijateljima:

Došli smo do vremena kada su saloni automobila postali relativno beznačajni. Proizvođači se fokusiraju na to da na neke druge načine predstave novitete i to obično kreće godinu dana pre premijere preko špijunskih fotografija koje su „slučano procurile na društvene mreže“.

Onda slede slike raznih delova vozila koje ne pokazuju mnogo, pa zvanična promocija bez zvaničnih informacija, pa onda mehanički detalji, cena i onda jednog dana konačno saznamo celu sliku. U takvim uslovima, predstavljanje četvorotočkaša je postalo izumirući trend, a ceh su platile neke od najvećih lokacija.

Tu spada i čuveni Salon automobila u Detroitu ili kako se zvanično zove NAIAS (North American International Auto Show). Svake godine se održavao u Detroitu tokom januara i zajedno sa Frankfurtom, Ženevom i Parizom se smatrao jednim od najboljih na svetu. A onda, 2018. godine je stigla objava da će datum biti izmešten iz januara u jun počev od 2020. godine, a kao razlog je navedeno to što će automobilski proizvođači biti više u stanju da demonstriraju svoje modele potencijalnim mušterijama.

Kao što znamo, američka savezna država Mičigen ima izuzetno oštre zime, pa je logika bila takva da bi posetioci u junu mogli da provozaju nove automobile i samim tim dobiju pozitivnije iskustvo. Naravno, onda se desila epidemija virusa korone i skup je odložen za 2020. i 2021. godinu, pre nego što je po novom rasporedu oživljen 2022. godine. I nažalost, nije se pokazao uspešnim pošto organizatori ponovo prave izmene.

Kako prenose kolege iz novina Detroit Free Press, organizatori su spremni da vrate originalni vremenski okvir u januaru počev od 2025. godine. Novinarima se obratio jedan od organizatora po imenu Ron Alberts i izjavio je da ono što čini Salon automobila u Detroitu toliko specijalno nije datum održavanja, već način na koji automobili bude emocije kod ljudi.

Međutim, nisu svi uvereni da će biti tako, najviše iz razloga što je tehnologija promenila način na koji mušterije kupuju četvorotočkaše i generalno dolaze do informacija. Uz sve to je potrebno spomenuti da ni automobilski proizvođači nisu više oduševljeni investiranjem novca u takve manifestacije i mnogi su već otkazali učešće.

Nadamo se pozitivnom raspletu okolnosti, ali nismo preterano optimisti…

AutoRepublika

(99)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments