1. Home
  2. Vesti
  3. Naslednik Lamborghinija Huracana umesto V10 dobija motor V8
Naslednik Lamborghinija Huracana umesto V10 dobija motor V8
0

Naslednik Lamborghinija Huracana umesto V10 dobija motor V8

179
0
Podelite sa prijateljima:

Ciljevi za smanjenje štetnih emisija postavljeni od strane rukovodstva EU doveli su do ere daunsajzinga i smanjenja broja cilindara. Činilo se da su do skora proizvođači maloserijskih superautomobila kao što su Ferrari i Lamborghini bili imuni na te promene, ali su na kraju i oni poklekli.

Potonji je danas aktuelan jer se planira da naslednik modela Huracan bude elektrifikovan uz eliminaciju atmosferskog V10 motora koji treba da bude zamenjen motorom sa osam cilindara raspoređenim u V rasporedu.

Predviđeno da bude predstavljen u prvom kvartalu ove godine i da se pojavi na tržištu krajem 2024. godine. Model, koji još uvek nije imenovan, u suštini će imati hibridni plug-in pogon. Važno je napomenuti da Lamborghini planira samostalno da konstruiše novi V8 umesto da kao do sada koristi Audijev 4,0-litarski biturbo V8, kao kod modela Urus, koji razvija 650 KS i 850 Nm obrtnog momenta.

Automobil će dobiti dramatičan dizajn, što će biti jasan pokazatelj da je donekle povezan sa hibridnim plug-in hiperautomobilom Revuelto sa V12 motorom. Šasija je tipa monokok od ugljeničnih vlakana, LED svetlosni potpis u obliku slova Y i heksagonalni izduvni sistem biće deo izgleda.

Umesto sofisticiranih kompozita koji se koriste za strukturu Revuelta, Italijani će verovatno izabrati aluminijum kako bi zadržali početni status i cene.

Ipak, Revuelto ima pogonski sklop osmišljen na Lamborghinijevom V12 motoru. Ukupna snaga sistema dostiže 1.015 KS i 1.062 Nm, a sve se upravlja na obe osovine preko osmostepenog automatskog menjača Graziano sa dvostrukom spojnicom.

Naslednik Huracana će imati skraćenu platformu i biće kraći od Revuelta (4.947 mm). Poslednja verzija odlazećeg Huracana, Tecnica, duga je 4.597 mm.

Predstojeći model će se pojaviti kao Lamborghinijev treći hibrid plug-in, prateći stope Revuelta i elektrifikovanog Urusa, koji će stići ove godine sa V8 motorom koji radi zajedno sa električnim motorom i baterijom. Tek treba da se sazna da li će predstojeći PHEV dobiti jedan ili dva elektromotora ili će biti dostupni i pogon na zadnje točkove i pogon na sva četiri točka. Revuelto sa pogonom na sve točkove ima tri od njih.

 

Ono što se zna jeste da će energija biti uskladištena u bateriji koja je preneta iz Revuelta, koja ima kapacitet od 3,8 kWh. Jedinica će moći da obezbedi električni domet ispod 16 kilometara.

AutoRepublika

 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments