1. Home
  2. Vesti
  3. Specijalni Ferrari 296 GTB nastao u čast sportskih uspeha od pre 20 godina
Specijalni Ferrari 296 GTB nastao u čast sportskih uspeha od pre 20 godina
0

Specijalni Ferrari 296 GTB nastao u čast sportskih uspeha od pre 20 godina

142
0
Podelite sa prijateljima:

Tim Ferrarija je ostvario značajnu pobedu koja je došla na mađarskom Hungaroringu u Formuli 1 te 2004. godine. Upravo to postignuće je donelo mogućnost Italijanima da se podiče s oba šampionska naslova te godine. Bili su najbolji konstruktor i imali su šampiona – individualnog takmičara. Dodatno, pored titule Mihaela Šumahera, njegov ekipni kolega Rubens Barikelo je okupirao drugo mesto na rang listi te godine. 

U predvečerje dvadesete godišnjice slavne pobede, Ferrari je rešio da obeleži te događaje, pa je tokom prethodne sedmice predstavio posebnu verziju aktuelnog modela Ferrari 296 GTB.

Pred nama je kupe rogobatnog imena: Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Hungaroring i dolazi (opciono) opremljen paketom opreme koji je osmišljen za stazu i koji je nazvan Assetto Fiorano. Uključuje trkačke amortizere marke Multimatic, gume Michelin Pilot Sport Cup 2 R, pojaseve za vezivanje u četiri tačke, kao i brojne detalje izrađene od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima. Tu spadaju spliter, pragovi vrata i točkovi.

Hibridni pogonski sklop nije provučen kroz proces promena i uključuje biturbo trolitarsku jedinicu V6 sa 663 konjske snage i 740 Nm najvišeg obrtnog momenta, uz električni motor koji dodaje 167 „konjića“ i 315 Nm. Instaliran je između motora s unutrašnjim sagorevanjem goriva i osmostepenom robotizovanom, preselektivnom transmisijom. Ukupna moć ovako konstruisanog sistema dobacuje do 830 „grla“.

Specijalna verzija donosi brojne modifikacije koje je sprovela divizija Ferrari Atelier. Glavna stvar je dvobojna  školjka s preovladavajućim troslojnim grimiznom metalik crvenom farbom po imenu Rosso F1 i belim akcentima u nijansi Bianco King. Na nosu je zaslužena i ponosna brojka 1.

U unutrašnjosti su beli delovi, a pored njih šema, prikaz staze, kruga Hungaroringa i mađarske zastave, koje su izvezene na naslonima za glavu kao sastavnim delovima kadice. Naravno, tu je bila i spomen ploča od ugljeničnih vlakana sa imenom ograničenog izdanja.

Ukupan broj ovakvih kupea s indeksom Ferrari 296 GTB Assetto Fiorano Hungaroring koji će biti izrađeni je ograničen na cifru od samo pet komada, i oni su već izloženi u mađarskoj prestonici, to jest u Budimpešti. Kao što je to obično i slučaj u ovakvim prilikama, Ferrari ne otkriva cenu ekskluzivnih superautomobila, ali to i nema previše veze jer ih svejedno ne možete kupiti.

Ne zato što ih niste u mogućnosti priuštiti, već jednostavno zato što su prodati.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments