1. Home
  2. Vesti
  3. Kinez s 230 „konja“, „laserima“ i kontrolom trakcije pri polasku, za dvadesetak hiljada evra
Kinez s 230 „konja“, „laserima“ i kontrolom trakcije pri polasku, za dvadesetak hiljada evra
1

Kinez s 230 „konja“, „laserima“ i kontrolom trakcije pri polasku, za dvadesetak hiljada evra

412
1
Podelite sa prijateljima:

Marka koja posluje u sastavu velike Great Wall grupacije, Wey je tek treću godinu prisutan na tržištu, a već je krenuo u ciklus osvežavanja game. Nedavno je predstavljen modernizovan krosover Wey VV7, koji je bio praktično prvi model u gami nove marke. Prema zvaničnoj verziji koju je izneo proizvođač, promene su zahvatile 40 tačaka na automobilu, a nakon klasičnog SUV-a, svet je video i njegovog rođaka koji se razlikuje po tome što ga krasi silueta kupea. Pred nama je kupe krosover Wey VV7 GT.

Ovaj karoserijski koncept je po prvi put viđen na ovom modelu marke, a P7 je dobio minimalne dizajnerske izmene. Cela mini porodica modela VV7 sada poseduje nove branike, naglašeniju rešetku hladnjaka kao i felne novorazvijenog stila. Napuštena je podela na osnovne i sportske verzije. Od ovog trenutka, sve varijante će posedovati jednoobrazan stil.

Pre neke dve godine, Wey VV7 se ustoličio kao prvi kineski automobile koji je dobio kameru za ispomoć vozaču prilikom vožnje unazad, a slika je emitovana na unutrašnjem retrovizoru. Pored toga, krosover je dobio i brojne druge bezbednosne sisteme. Sada osvežena verzija nastavlja pionirsku misiju nudeći adaptivnu prednju svetlosnu signalizaciju koja koristi lasersku tehnologiju (na bazi fosfora) za glavnu svetlosnu sekciju!

Ionako odličan enterijer koji krasi hibrid P8 GT, u potpunosti je prenet na ovu verziju. Tu je masivni centralni tunel, specifičan raspored tastera, kao i novi multimedijalni sistem koji poseduje ekran 12,3 inča duge dijagonale (umesto ranijih 9 inča). Tu je i sistem koji omogućava raspoznavanje lica vozača.

Standardna varijanta krosovera Wey VV7 je zadržala dvolitarski turbo motor koga karakteriše razvoj 234 konjske snage uz 360 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Transmisiju obavlja sedmostepena automatska jedinica s dvostrukom spojnicom, a pogonski točkovi su u svim verzijama, samo oni na prednjoj osovini.

Kupeolika verzija GT-a poseduje identičan set jedinica, ali je snaga motora svedena na 227 “konja”. Što se unapređenja tiče, tu je sistem za kontrolu trakcije pri polasku iz mesta (Launch Control), kao i pojačalo audio efekata koje bi trebalo da obezbedi rad motora.

Restilizovni Wey VV7 kao i kupeoliki VV7 GT će se naći u kineskim izložbeno-prodajnim salonima tokom novembra. Aktuelna “sedmica” pre redizajna koštala je 24 hiljade američkih dolara u početnoj verziji, a nakon modernizacije će po svoj prilici ostati u istom cenovnom razredu.

Razlog tome se pronalazi u osetnom padu tražnje nakon početnog velikog uspeha. Tokom prve polovine 2018. godine, prodato je oko 38 hiljada ovih krosovera, dok je u istom periodu ove godine, do kupaca stiglo samo 10 hiljada primeraka.

Uprkos glasnim najavama izvoznih planova, još nije krenula invazija ove marke na ostala ključna svetska tržišta.

AutoRepublika

(412)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

x6 po ceni golfa, neće ovo nikada doći u evropu pogotovo po kineskoj ceni, to neće dozvoliti monopolistička evropska bagra