1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo na ženevskom auto-salonu predstavlja dva nova modela?!
Alfa Romeo na ženevskom auto-salonu predstavlja dva nova modela?!
0

Alfa Romeo na ženevskom auto-salonu predstavlja dva nova modela?!

2.21K
0
Podelite sa prijateljima:

Sledi veoma uzbudljiv period za ljubitelje Alfe Romeo. 

Posle godina nemara FCA alijanse i neuspešnih projekata, Stellantis je rešio da postavi Alfu na čvrste temelje. Nova uprava na čelu sa nekadašnjim šefom Peugeota ima zadatak da priredi pravi preporod proizvođača iz Milana.

Žan-Filip Imparato, prvi čovek Alfe, već je potvrdio da će na sledećem Salonu automobila u Ženevi biti predstavljen SUV model iz C segmenta. U pitanju je Tonale, četvorotočkaš o kojem se više puta naširoko pisalo na stranicama ovog portala. Taj SUV stiže na tržište nešto kasnije nego što je to planirano, upravo zbog gospodina Imparata, koji je odložio premijeru jer nije bio zadovoljan učinkom plug-in hibridnog sistema kod ovog vozila.

Tonale će biti predstavljen u februaru u Ženevi, a proizvodnja će početi u martu. Prvi primerci ovog SUV-a stići će do novih vlasnika u junu iduće godine. No, to izgleda da nije jedini novitet Alfe koji ćemo videti u švajcarskom gradu.

Stručni mediji sa Apeninskog poluostrva prenose glasinu da će Alfa prikazati još jedan krosover – i to onaj iz B segmenta. O ovom modelu se takođe mnogo govorilo u poslednje vreme. Sigurno je da će koristiti CMP platformu bivše PSA grupe, te da će upotrebljavati pogonske jedinice koje koriste ostali srodni krosoveri, poput Peugeota 2008 ili Opelove Mokke.

Izvesno je da će ovaj gradski krosover zapravo biti i prvi električni model Alfe Romeo, jer pomenuta CMP arhitektura omogućava primenu i EV tehnologije. Prema dosadašnjim, doduše nezvaničnim podacima, Alfin adut iz B segmenta trebalo bi da uđe u proizvodnju na jesen 2023. godine.

Stoga je sasvim moguće da će Italijani u Ženevi predstaviti i ovaj novitet, s tim da će on verovatno biti u konceptualnom izdanju.

AutoRepublika 

(2206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments