1. Home
  2. Vesti
  3. DS uvećava svoju gamu na šest modela do kraja 2022. godine
DS uvećava svoju gamu na šest modela do kraja 2022. godine
1

DS uvećava svoju gamu na šest modela do kraja 2022. godine

292
1
Podelite sa prijateljima:

Francuski premijum brend spreman je da uveća svoj portfolio i postane konkurentniji rivalima iz Nemačke. 

Prvi dodatak gami biće novi DS9, sedan koji je zvanično predstavljen ove godine, a na tržištu će se naći kroz nekoliko meseci. Nakon limuzine, DS će ubaciti „u igru“ i jedan hedžbek i još jedan SUV. Zapravo, radi se o dve varijante jednog modela – DS4.

DS4 i dalje nije potvrđen, ali sve ukazuje na to da francuski proizvođač radi na ovom modelu. Pomenuti automobil trebalo bi da bude postavljen na novu verziju EMP2 platforme, što će mu omogućiti i plasman potpuno električne verzije.

Alan Deska, šef ovog brenda za Veliku Britaniju, potvrdio je da DS nema problem sa flotnom emisijom štetnih gasova. „Četvrtina prodatih automobila naše marke u Evropi je već elektrifikovana, a naša flotna emisija iznosi 79,9 g/km“, rekao je Deska.

Ovako niska flotna emisija omogućava Fracuzima da ne brinu previše oko nadolazeće regulative, jer su već ispod propisane granice koju je zadala Evropska komisija.

Kada je u pitanju šesti model DS-a, koji bi trebalo da se nađe na tržištu do kraja 2022. godine, Deska tvrdi da još uvek ništa nije definitivno odlučeno, ali da bi on voleo da vidi u ponudi još jedan veliki SUV. „Mislim da postoji prosto na globalnom nivou za jedan veliki premijum SUV model“, rekao je Deska.

Nema sumnje da bi onda takvo vozilo sa uvećanim klirensom bilo bazirano na DS9. Podsetimo, francuski sedan dugačak je 4.934 mm, što je za svega 6 mm kraće od Audija A6. Ako bi bio plasiran SUV sličnih dimenzija kao DS9, onda bi taj model bio gabarita koji odgovaraju Audi Q7.

Pod rukovodstvom PSA DS vidi svoju šansu i u sferi električnih automobila. Oni u ponudi već imaju DS3 Crossback E-Tense, model koji je testirao naš kolega Perica Rajković. No, po svemu sudeći, DS će uskoro plasirati još baterijskih vozila. Alan Deska potvrdio je britanskim novinarima da će DS imati svoj model baziran na novoj eVMP platformi namenjenoj električnim automobilima. No, ova arhitektura biće dostupna od 2023. godine što znači da pre toga nećemo videti nijedan model DS-a na ovoj platformi.

Biće svakako veoma zanimljivo videti i kako će se DS dalje razvijati kada dođe do spajanja PSA i FCA. Novonastali entitet imaće u svom portfoliju dve premijum marke: DS i Alfa Romeo. Sasvim je izvesno da će biti velikog broja komponenti koji će biti u upotrebi kod oba brenda.

AutoRepublika 

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Francuska stampa pisala je da ce veliki SUV biti baziran na Alfi Stelvio .