1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Ducati objavio program obuke motociklista za 2024. godinu
Ducati objavio program obuke motociklista za 2024. godinu
0

Ducati objavio program obuke motociklista za 2024. godinu

63
0
Podelite sa prijateljima:

Sjajne vesti stižu sa zapadne strane Jadranskog mora, i to ne samo za ljubitelje motocikala prestižne marke Ducati. Naime, italijanski proizvođač dvotočkaša koji posluje unutar Audijevog sazvežđa u galaksiji grupacije Volkswagen, objavio je program koji je nazvao Ducati Riding Experience, odnosno skraćeno DRE. Onima kojima je anglo-saksonski stran mozgu ili samo srcu, reći ćemo da se obuka naziva Iskustvo vožnje Ducatija.

DRE predstavlja koktel različitih scenarija u kojima se polaznici osposobljavaju da budu bolji učesnici u saobraćaju, kako generalno govoreći, tako posebno u situacijama kada se nalaze za upravljačem motocikala. Trening je osmišljen na način da godi vozačima različitih nivoa spretnosti i godina iskustva u vožnji motora.

Negovanje životnog stila na dva točka ne tiče se puke kupovine motocikla iz snova. Od suštinskog značaja je da posedujete veštine i znanje koje će vam garantovati bezbrižnu i radosnu vožnju tokom dugog niza godina, što se kaže u zdravlju i veselju. Kod nas je izbor malo skučen i teško je dobiti priliku za trening s iskusnim instruktorima, pogotovu na različitim nivoima obuke i poligona, pa ispada da je lakše zakazati magnetnu rezonancu nego moto-trening. Srećom, u pomoć željnima ekspertize i iskustva pristiže inostrani faktor besprekornog pedigrea.

Prirodno, program DRE je rezervisan za vlasnike Ducatijevih motocikala i zamišljen je da objedini nove Ducatiste s onim koji su to već poduže, sve u duhu načina življenja. Instruktorsku ekipu čini plejada trenera s višedecenijskim iskustvom u branši. Škola DRE je prvi put pokrenuta pre dvadeset godina (2003) i od tada je kroz program prošlo oko 30 hiljada duša širom sveta. Zauzima višestepeni pristup, pružajući usluge vozačima različitog porekla, obezbeđujući usavršavanje i razvoj individualnih veština.

Za 18. i 19. maj u Modeni su zakazani programi Rookie (Početničke muke – u šaljivom prevodu), kao i putni program DRE Road, gde se vozači podučavaju osnovama drumske bezbednosti i saobraćajnih pravila. Mesto održavanja: Autodromo di Modena.

Tačno meseca dana kasnije kreće program DRE Racetrack (ponašanje na trkačkoj stazi), a isti program je zakazan i za 26. septembar i stazu u Mizanu. Dostupni su i programi gde je jedan instruktor posvećen jednom čoveku i tu se procenjuju sposobnosti pojedinca, uz davanje saveta za unapređenje veština vožnje na stazi. Zamišljeno je i sprovođenje programa DRE Track Warm Up (zagrevanje za vožnju na stazi) i to za 14. i 15. septembar na mestu koje se zove Modena Autodrome.

Mnogima će najzanimljivji biti program s avanturističkim motociklima. Taj se zove DRE Adventure i podrazumeva i terensku i drumsku vožnju. Datumi još nisu zakazani, ali smo propustili da navedemo da je u cenu uključena i upotreba motocikala Ducatija koji su u vlasništvu organizatora obuke. Konkretno,u programu DRE Adventure, polaznicima će na raspolaganju biti nova Multistrada i DesertX.

Ko želi, može da pogleda zvaničnu prezentaciju na sajtu Ducatija. Ako ima kandidata, evo da kažemo da planiramo da posetimo programe DRE Road i DRE Adventure, pa možemo i zajedno u slučaju da postoji obostrana volja za tako nečim.

Znanje i iskustvo garantuju sreću za upravljačem!

MotoRepublika

(63)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments