1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Novi BMW R 1300 GS pre premijere na prvim fotografijama
Novi BMW R 1300 GS pre premijere na prvim fotografijama
3

Novi BMW R 1300 GS pre premijere na prvim fotografijama

2.06K
3
Podelite sa prijateljima:

Bog da poživi internet i savremene tehnologije. U kombinaciji s ljudskom psihologijom, moderna prostranstva globalne mreže omogućavaju proizvođačima da za kratko vreme rasprše željene informacije, u ovom slučaju i fotografije, sve tobož uz propratnu i nezaobilaznu reč „procurelo“. Tako sada možemo da vidimo „mokre“ slike novog motocikla iz BMW-a Motorrada.

Jasno, u pitanju je BMW R 1300 GS čija je premijera zakazana za 28. septembar 2023. godine, i biće upriličena u Berlinu. Prvi prototip primerci nove generacije kultnog Boxera GS-a su uslikani još 2021. godine i u međuvremenu smo ih se nagledali, a i naslušali zvuka inoviranog dvocilindraša čija se proizvodnja usavršava tokom prošlih stotinu godina.

Slike koje prikazujemo su se pojavile na društvenoj mreži Reddit i to u još u petak, ali smo ih mi zapazili tek danas. Kako bilo, deluje da je veoma malo toga ostalo da bude predstavljeno na „dan predstavljanja“ GS-a. Znamo da će novajlija doneti nove sisteme bezbednosti koji predstavljaju remek-delo savremene (informacione) tehnologije, nov će biti i stil s novom prednjom svetlosnog grupom, nešto više podignutim motorom i dalje u konfiguraciji boksera, dok će promena biti i na ostalim važnim sklopovima.

Pored mehaničkih izmena, agregat dobija nekih nepunih deset konjskih snaga više od aktuelnog (iz modela R 1250 GS), a zahvaljujući i za pedesetak kubnih centimetara uvećanoj zapremini. Najviši obrtni moment će takođe dobiti (neznatni) prirast. Međutim, kada se na ovo jačanje motora doda i sniženje mase motocikla za 12 kilograma, rezultat nije za potcenjivanje.

Više puta smo pisali i detaljnije listali šta se sve od novosti i inovacija očekuje na najpopularnijem adutu iz palete Motorrada, pa vas upućujemo na te članke, a sada ćemo još samo potsetiti da je „procurela“ i cena na američkom tržištu, gde će novitet biti nuđen po ceni od 19,6 hiljada dolara, što će reći da bi kod nas „laganezi“ mogao biti skuplji od 20 hiljada evra.

Kako bilo, ostavimo nešto i za dan premijere.

MotoRepublika

(2062)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Ne budi l** Nemci su to🤣🤣

Izmenjeno 7 meseci pre od strane Zoca
MRN

Danas je premijera ?