1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Novo ime u Kini predstavlja dvolitarske motocikle „V-Twin“
Novo ime u Kini predstavlja dvolitarske motocikle „V-Twin“
1

Novo ime u Kini predstavlja dvolitarske motocikle „V-Twin“

3.64K
1
Podelite sa prijateljima:

Nedavno lansirani brend X-Wedge je na velika vrata najavio ulazak na tržište i inicijalno će ono biti domaće, kinesko. Marka je to učinila predstavljajući na salonu Moexpo modele krstarica s motorima velike radne zapremine i vazdušno hlađenje Big Twins inspirisane konceptom po imenu S&S X-Wedge.

Marka X-Wedge, koja je proizašla iz grupacije Huansong Industrial sa sedištem u Čongkingu u Kini, predstavila je čak pet vozila na dva i na tri točka, a koja su spremna za serijsku proizvodnju. Tu su tri motocikla i dva tricikla, a svi su pokretani vazdušno hlađenjim V-Twinom baziranim na američkom modelu koji dolazi sa zapreminom od skoro dve litre. Tako robusan, glomazan agregat poseduje zapreminu koja je ranije bila upotrebljavana isključivo u asortimanu američkog Harley-Davidsona, i to samo za top modele iz porodice CVO.

Tehnologija za motor Big Twin potiče od S&S Cyclea, renomiranog proizvođača motora sa sedištem u Violi, gradu koji je izgrađen u američkoj saveznoj državi Viskonsinu. Očekuje se da će se motor X-Wedge, koji podseća na S&S X-Wedge, proizvoditi u Kini sa približno 1.983 kubnih centimetara, pružajući pritom 103 konjske snage i 158 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Linija proizvoda koja će biti plasirana pod logotipom X-Wedge uključuje početni model kruzera (krstarice), Ranger RX 2000, koji podseća na Harley-Davidsonov dizajn. Rover RL 2000, predstavlja značajno bolje opremljeni kruzer i on kao takav nudi povećani nivo udobnosti i potpuno opremljenu postavku.

X-Wedge je takođe predstavio i model Voyager VS 2000, koji stiže takođe kao krstarica, ali s prikolicom, i Vanguard VT 2000, trokolicu s mnogo boljom pratećemom opremom. Pored toga, predstavljen je sportskiji tricikl Walker VR 1000, I njega pogoni motor V-Twin, ali ovoga puta s vodenim hlađenjem.

Svi modeli iz palete koji nastupaju pod okriljem odrednice X-Wedge dolaze opremljeni modernim karakteristikama kao što su LED svetla, TFT displeji u boji, ABS, kontrola proklizavanja, tempomat, sistemi za praćenje pritiska u gumama i sistem radio ključeva. Dostupnost i cene ovih modela bi tek trebalo da budu objavljeni. Pratićemo novosti s ovim u vezi i izvestićemo vas čim kucne momenat.

MotoRepublika

(3635)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Izginuce Kinezi🤣.