1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Juan Mekgregor o avanturi na električnim motociklima
Juan Mekgregor o avanturi na električnim motociklima
0

Juan Mekgregor o avanturi na električnim motociklima

172
0
Podelite sa prijateljima:

Čuveni glumac i motociklista, Juan Mekgregor, govorio je u emisiji kod Džimija Felona o svom putovanju preko Južne Amerike električnim dvotočkašem. 

Za one neupućene, popularni dvojac Mekgregor-Borman ponovo jaše, odnosno jahali su. Prošle godine u septembru u velikoj tajnosti u Argentini. Onda su Mekgregor i Borman svoje električne modele Harleya vozili sve do Los Anđelesa.

Podrazumeva se da su imali veliku tehničku podršku tokom puta, jer ipak preći ovoliku razdaljinu sa električnim motociklom jeste veliki izazov. Čitavo putovanje navodno je okončano u decembru, kada je dvojac stigao u Los Anđeles.

U razgovoru sa Felonom, Mekgregor je putovanje opisao kao „fantastično, teško na momente i nekad sramotno“, a kao glavnu manu istakao je domet električnog motocikla.

Zbog nedostatka javnih punjača u zabitima Južne Amerike, Mekgregor i Borman su svoje motocikle punili kod domaćina-lokalaca. „Spavali smo kod njih u dvorištu i istovremeno punili dva motocikla na njihove priključke. To je bilo pomalo sramota“, rekao je Mekgregor.

Ipak, glumac je istakao da su svi domaćini bili veoma ljubazni i da je oduševljen njihovim gostoprimstvom. Mekgregor je kazao da su pored domaćinstava motocikle punili i u kafićima, benzinskim pumpama i slično. No, prema njegovim rečima Borman nikada nije ostao bez električne energije na putovanju, ali on jeste – što kako on kaže, dokazuje da je Borman bolji vozač.

Kako je Mekgregor ostao bez energije više puta, morao je da se snalazi. Jedan od metoda koji je istakao je da se otvore oba prozora kod automobila koji ih prati, vozač obuhvati desnom rukom B stub automobila, i tako se vozi.

Glumac je kazao da su se odlučili da avantura bude koristeći električne Harley-Davidson LiveWire motocikle jer su želeli da budu deo velikih promena u transportu.

AutoRepublika 

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments