1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Prve slike novog električnog krosovera BMW-ove Neue Klasse
Prve slike novog električnog krosovera BMW-ove Neue Klasse
7

Prve slike novog električnog krosovera BMW-ove Neue Klasse

1.51K
7
Podelite sa prijateljima:

Serijski prvenac „nove klase“ neće biti limuzina, već krosover, a kamuflirane testne modele su već više puta primećivali špijunski fotografi na putevima.

Najzanimljiviji element dizajna je prednji deo, koji će biti urađen u stilu sedana Neue Klasse. Sasvim je moguće da će se dizajn i grafika svetala takođe preklapati sa njim, ali inače je automobil veoma sličan aktuelnom električnom krosoveru BMW-u iX – postoje slični lukovi točkova, oblik bočnog zastakljenja, osim što je linija prozora malo izmenjena. Još jedan originalni element je prvi za bavarske modele, ručke na vratima na uvlačenje.

Novi proizvod će zameniti model iX3, koji je električna verzija krosovera X3. SUV će biti prvi BMW-ov model koji će biti opremljen baterijama šeste generacije sa okruglim ćelijama. Kako navodi proizvođač, one će povećati domet i povećati brzinu punjenja do 30% u odnosu na trenutne. Automobil će dobiti nekoliko verzija, uključujući 40, 40 xDrive, 50 xDrive i M60 xDrive.

Prema dostupnim informacijama, proizvodnja novog proizvoda počeće u drugoj polovini 2025. godine u novom mađarskom pogonu kompanije u Debrecinu (brate Orbane, daj neku fabriku i za nas 😉 ).

AutoRepublika

(1506)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ovaj render-majstor je samo malo modifikovao dizajn iX-a.

Jedino što me u ovom trenutku najviše tehnički interesuje, jeste ono što će biti u podu vozila.

Nego, zna li se, od kada i kako BMW broji te generacije baterija?

Matija

Nova „njuska“ na vec serijskom vozilu. Ne vidim neki napredak u estetskom smislu.

BB

Pa napredak se ogleda u tome što su farove spakovali u bubrege, sljedeći korak je vjerovatno da i retrovizore gurnu u bubrege. I ko zna šta će još da prodaju pod bubrege 😜

Laki

Tonale ti li si ?

Matija

Jok, bre! Ima jos mladji uzor: Pontiac iz 1969 godine. 🙂

comment image

Laki

👍

M M

Kros – over, pa električar a BMW
E jebeno i ludo vreme došlo