1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Audi postaje mentor Bentliju u poslovnom a donor u tehnološkom smislu
Audi postaje mentor Bentliju u poslovnom a donor u tehnološkom smislu
2

Audi postaje mentor Bentliju u poslovnom a donor u tehnološkom smislu

784
2
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo grupacije Volkswagen planira da kompaniju koja kontroliše britanskog proizvođača Bentley, stavi pod direktnu nadležnost uprave Audija, što bi trebalo da pruži rezultate u smislu iskorišćenja efekata ekonimije obima, na nivou najprestižnijih marki nad kojim tapiju poseduje upravo VW. Dakle, kako nemačka specijalizovana publikacija iz automobilske industrije, Automobilwoche prenosi, Audi postaje matična firma u odnosu na Bentley.

Bentley je u ovom trenutku pod ingerencijom Olivera Blumea, kao šefa Porschea, shodno odluci uprave Volkswagena. Međutim, počev od sledeće godine, britanska marka postaje deo Audija, opet saglasno želji izvršnog direktora VW grupe, Herberta Disa, koji veruje da će se na taj način ostvariti puniji poslovni potencijal aristokratskog, ostrvskog brenda. Za iznete navode, redakcija lista Automobilwoche se pozvala na izvore unutar kompanije, koje nažalost nije imenovala.

Početna sinergija će biti ostvarena, prema planovima sedih glava nemačkog koncerna, tako što će novi SUV s oznakom marke Bentley, koristiti tehnologiju razvijenu od strane Audija. Ako se vratimo korak unazad, videćemo čiju tehnologiju koristi Audi, i vrlo brzo ćemo shvatiti, da je uprava grupacije zaslužila Nobelovu nagradu za kreativnost. Jasno, po običaju, šalimo se na račun banalizacije i vulgarizacije ovog dela industrije, što verujemo da sprovodi ovaj germanski konglomerat.

Volkswagen, koji je odbio da se komentarom uključi u ovu priču, trenutno preispituje održivost najprestižnijih marki u svom portfoliju. Tako je pod znakom pitanja sudbina sledećih legendarnih imena: Lamborghini, Bugatti i Ducati. Nemci za neizvesnost krive tranziciju ka elektromobilnosti, ali nismo sigurni da je to pravi razlog, već će pre biti činjenica da kupci „u Bentliju prepoznaju konture Škode“.

Ranije ovog meseca je Reuters preneo da su izvori iz Volkswagena, njihovoj redakciji preneli vest da grupacija sprema italijanski Lamborghini za listiranje na berzi.

AutoRepublika

(784)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

Nista novo. Lamborghini je pod Audijem od kako ga je kupila VW grupa – tesko da se moze reci propadose zbog toga. Bentley Bentayga je i sada na istoj platformi kao Audi Q7, Audi Q8, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg… A Bentley Continental GT i Bentley Continental Flying Spur su vec delili platformu sa Volkswagen Phaeton-onom pre petnaestak godina. Verovatno ima vise logike da bude pod Audijem (zajedno sa Lambom), nego pod VW zajedno sa Skodom i Seatom.

Bungi

Budu li i budući SUV-ovi Bentllija bili rebrendirani Audi-ji kao ovaj na slici sve će teže biti naći naivčina kao i dosad koji će Audi u koži Bentlija platiti triput skuplje.