1. Home
  2. Prezentacije
  3. Umiven Nissan Note
Umiven Nissan Note
0

Umiven Nissan Note

379
0
Podelite sa prijateljima:

Treće pokolenje Nissana Notea je, za razliku od prethodnika, originalno osmišljeno kako bi se dopalo japanskim kupcima, pa tako skoro da i nije poznato mimo granica ove napredne azijske države. Ali, na domaćem tržištu, već poduže je najbolje prodavani elektrifikovani automobil, pošto su sve verzije ovog modela izvedene kao serijski hibridi. 

Ali, sada se situacija na tržištu menja, ponajpre zahvaljujući plasmanu taze Toyote Priusa. Note je stigao do 96.514 kupaca u domovini u prvih jedanaest meseci ove gdoine, uz skromni rast realizacije od 6,6%, dok je Prius obradovao 91.927 duša, uz rast tražnje od 226%! Logično, Nissan je poželeo da dodatno produbi interesovanje klijentele za ovim mališanom i, shodno tome je posegnuo za ažuriranjem.

Levo možete videti vozilo pre restilizacije, desno je nakon zahvata

Modernizacija se ispostavila simboličnom po obimu. Čak je i stil novajlije izmenjen u sitnim crtama. Maska hladnjaka kojaje prepoznatljiva na nivou brenda i podseća na slovo V, ostade bez okvira i sada poseduje vodoravne letvice umesto velikih ćelija.

Prednji i zadnji odbojnik su rekonstruisani. Dodate su dve nove nijanse u asortiman dostupnih farbi karoserije, pa ih sada ima za toliko više od ranijih dvanaest. Dve nove boje su ljubičasta i tirkizna. Farovi s tehnologijom LED-a su deo serijske opreme. Naposletku, nove su i ratkapne s geometrijskim šablonom.

Slična matrica se da uočiti i u putničkoj kabini, na dekorativnim umecima čeonog panela i na novim presvlakama sedišta. Ostava za rukavice poseduje odvojivu sekciju, zahvaljujući čemu je moguće dobiti veći fleksibilnost u oblasti iskorišćenja prostora.

Inteligentni ključ omogućava da vrata vozila budu otključana onda kada se vlasnik, s istim u džepu ili ruci, približi automobilu, a po istom principu se vrata nakon upotrebe i zabravljuju.

Kao i ranije, među opcionalima se nalazi rotirajuće sedište suvozača, što donosi lakši ulazak i izlazak osoba s invaliditetom, najpre misleći na neuro-mišićne bolesti. Lakše će biti i zdravima da ulegnu, onima koji nose kimono.

Novina u segmentu mehanike nije bilo. Nissan Note je ponuđen s dve verzije sekvencijalnog hibrida druge generacije, a koji nose naziv e-Power. Sastoji se od trocilindarskog benzinca zapremine 1,2 litre i 82 konjske snage, uz 103 njutn metra najvišeg obrtnog momenta. Bitno je i nije bitno, jer taj agregat služi samo kao „agregat“ po narodski, odnosno kao generator „po knjiški“.

Bazični pogon je onaj na prednjoj osovini gde je montiran elektromotor koji isporučuje 116 konjskih snaga i 280 Nm stalno dostupnog obrtnog momenta. Verzija s pogonom na sva četiri kraja karoserije nosi ime Nissan Note X Four i ona dolazi s dodatnim električnim agregatom na zadnjoj osovini. Ovaj dodaje 68 „grla“ i 100 Nm.

Nissan će početi s prodajom umivenog mališana po imenu Note već s krajem januara 2024. godine. Cene su već poznate i za modifikaciju s prednjim pogonom se zahteva uplata sume od 2,3 miliona japanskih jena pa naviše (u našim parama je to 14,6 hiljada evra) pa do 2,58 miliona jena (16,4 hiljada evra) koliko je potrebno imati ako se želi varijanta s pogonom na sve točkove.

AutoRepublika

(379)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments