1. Home
  2. Prezentacije
  3. Minivan LEVC Xspace će biti prvenac na novoj platformi
Minivan LEVC Xspace će biti prvenac na novoj platformi
0

Minivan LEVC Xspace će biti prvenac na novoj platformi

63
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska kompanija LEVC (London Electric Vehicle Company), koja posluje u sastavu carstva holdinga Geely, je u pripremama da na masovnim osnovama proširi paletu modela. Sada gama uključuje dva rodbinski povezana modela i to su putnički kombi po imenu LEVC TX (izvorno osmišljen za taksi službu) a onda i LEVC VN5 kao teretni kombi. Povrh toga, glavni proizvodni pogon je lociran u Engleskoj, iako se montaža kombija takođe vrši i u fabrici kompanije Geely, a koja je izgrađena u Kini.

Kako bilo, dolazeći koktel modela je u celosti razvijen u Kini, a evo premijere i prvog u nizu automobila iz te serije.

MPV LEVC Xspace nosi internu oznaku L380, i ako vas to znamenje podseća na avion zvani Airbus A380, onda znajte da je proizvođač namerno želeo da napravi vezu s najvećim putničkim avionom na svetu. Dizajneri su čak pokušali da jednozapreminski automobil učine što sličnijim pomenutom Airbusu, ali je to teško uočiti, čak i kada vam neko nameće misao o sličnosti.

Kako bilo, Xspace se takođe ispostvio kao prilično gabaritno transportno sredstvo, iako ne rekordne veličine, pa je tako vozilo 5.316 milimetara dugo, široko je 1.998 mm, dok je visina na nivou od 1.940 mm. Između osovina se nalazi 3.185 mm.

Kako izgleda putnička kabina ne možemo znati jer nije obelodanjeno, ali iz sertifikacione dokumentacije sledi da će LEVC Xspace biti ponuđen u varijantama s tri ili četiri reda za sedenje. Ukupno će biti mesta za šest ili osam putnika, zavisno od broja redova za sedenje. Četvrti red pretpostavlja klupu s dva mesta za sedenje i ona će biti sklopiva u prostor iznad zadnjeg prepusta. U svakom slučaju, drugi i treći red sedišta će nuditi zasebne fotelje.

Važno je naglasiti da će LEVC Xspace biti prvi serijski model na novoj platformi SOA (Space Oriented Architecture) namenjenoj elektromobilima, a što je najavljeno još tokom proleća. Konstruisana je posebno za kombije i minibuseve s razmakom između osovina koji varira u intervalu od 3,0 do 3,8 metara i koji nude dužinu između 4,9 i 6 metara.

Pored toga, kompaktan sistem oslanjanja na zadnjoj osovini dozvoljava mogućnost da se ne žrtvuje zapremina prtljažnog prostora. Planirana je ugradnja trakcionih baterija kapaciteta od 73 do 120 kWh, a takođe i pogonskih sklopa i formula (s prednjim, zadnjim i integralnim pogonom) kao i drugog ili trećeg nivoa autonomije.

Veoma je malo informacija o tehnološkim rešenjima na Xspaceu. Navedeno je da će električni automobil neto mase od 2.805 kilograma dolaziti s jednim motorom koji proizvodi 272 konjske snage, i s dometom s jednom dopunom koja prevazilazi 600 kilometara. Najavljena maksimalna brzina kretanja je 170 km/h.

Više podataka bi trebalo da saznamo tokom narednih meseci, onda kada proizvođač smogne snage da ih obnaroduje. Novajlija će biti predstavljen u matičnoj Kini.

AutoRepublika

(63)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments