1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Vinfast pored desetogodišnje garancije nudi i finansijsku odšetu vlasnicima vozila koja se pokvare!
Vinfast pored desetogodišnje garancije nudi i finansijsku odšetu vlasnicima vozila koja se pokvare!

Vinfast pored desetogodišnje garancije nudi i finansijsku odšetu vlasnicima vozila koja se pokvare!

4.15K
2
Podelite sa prijateljima:

Kompanije, posebno one koje bi tek trebalo da se po prvi put izbore za poverenje kupaca, pokušavaju na sve načine da ubede javno mnenje da su njihovi proizvodi vredni pažnje. Tako vijetnamski Vinfast obećava da će vlasniku vozila isplatiti odštetu u slučaju da dođe do kvara na četvorotočkašu. Zvuči zanimljivo, a koliko je tako u realnosti, još ne znamo…

Rukovodstvo VinFasta želi da se pozicionira kao etablirani proizvođač automobila. Zbog toga i uprkos nekim preprekama, novi vijetnamski brend električnih automobila ne okleva da se ozbiljno posveti uslugama nakon prodaje, takozvanim postprodajnim uslugama, kao i dodatnim garancijama za miran san kupaca.

Vest smo videli na francuskom sajtu caradisiac, pa oni navode da na njihovom tržištu (i svuda u svetu) vozila isporučena kupcima dolaze s garancijom na period od deset godina i 200 hiljada prevaljenih kilometara. A prema navodima novinara poslovnog magazina Automotive News, proizvođač priprema još jedan šokantan argument da ubedi kupce da mu veruju u Sjedinjenim Državama: novčanu nadoknadu u slučaju kvara.

Princip je prilično jednostavan: VinFast bi direktno dao novac kupcima u slučaju mehaničkog kvara koji utiče na njihov automobil: 100 dolara za manji kvar, 300 dolara za ozbiljniji defekt vozila. Predviđena je i naknada koja bi trebalo da umanji bol kupca po osnovu nemogućnosti korišćenja plaćenog vozila, ali i dodatnih 100 dolara za svaki dan koji automobil provede u servisu nakon prva tri dana. Pakleni nivo posvećenosti za proizvođača automobila koji trenutno pravi ogromne finansijske gubitke!

Reći ćemo da smo pročitali i da se u Francuskoj VinFast VF8 prodaje po ceni bazne verzije od 50.990 evra, uz čuvenu desetogodišnju garanciju, pride neograničenu kilometražom, kada su baterije u pitanju.

Ovde nije loše mesto da vas podsetimo na članak – analizu na temu Kijine revolucionarne garancije.

AutoRepublika

(4150)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Uz ove uslove garancije, vlasnik skoro da poželi da mu se kola pokvare.
Još samo kada bi proizvodjač dao i neko realno sredstvo obezbedjenja za ovu finansijsku bajku 😊

Vladimir Bojkovic

Odsteta-isplata u Vijetnamu