1. Home
  2. Vesti
  3. Poznati finalisti za „Svetski automobil godine 2019.“
Poznati finalisti za „Svetski automobil godine 2019.“
3

Poznati finalisti za „Svetski automobil godine 2019.“

572
3
Podelite sa prijateljima:

Pobednici će biti proglašeni u Njujorku sledećeg meseca.

Tačno mesec dana nakon obelodanjivanja finalista za „Svetski automobil godine“ na NAIAS-u u Detroitu 2019., organizatori izbora su u Ženevi predstavili po troje finalista u svakoj od kategorija. Kao što smo već izvestili, evropsku titulu je „ugrabio“ Jaguar I-Pace.

Evo kandidata za najbolji svetski automobil:

Svetski automobil godine

– Audi E-Tron
– Jaguar I-Pace
– Volvo S60/V60

Svetski gradski automobil godine

– Hyundai AH2 / Santro
– Kia Soul
– Suzuki Jimny

Svetski luksuzni automobile godine

– Audi A7
– Audi Q8
– BMW 8 Series

Svetski performantni automobile godine

– Aston Martin Vantage
– McLaren 720S
– Mercedes-Benz AMG 4-Door Coupe

Svetski “zeleni” automobil godine

– Audi E-Tron
– Hyundai Nexo
– Jaguar I-Pace

Svetski automobilski dizajn godine

– Jaguar I-Pace
– Suzuki Jimny
– Volvo XC40

Oficijelni start ovogodišnjeg globalnog izbora je započeo u Parizu početkom oktobra prošle godine. Finalna faza 2019 WCOTY-ja će se odigrati na Salonu automobila u Njujorku 17. aprila, gde će biti proglašeni pobednici u svih šest kategorija.

Samo nekoliko sedmica kasnije, na godišnjem London motor šouu u maju, posetioci će imati priliku da vide kandidate za izbor naredne godine.

AutoRepublika

 

(572)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Toliko je ovih „izbora“ i „takmičenja“, da sam već dosta sludjen…
Sa ovog spiska, dopada mi se volvo XC-40.
I Suzuki „Samuraj“

Mad Max

Stvar je jednostavna. „Organizuješ“ nekakav izbor „naj vozila“, postaviš stvar maksimalno glasno po medijima, platiš nekog marketinga… Onda kandiduješ neka vozila, bez želje i znanja proizvođača. I onda kreće reketiranje, da se vozilo ne bi loše „plasiralo“ na listi. Novinari su najveće zlo (čast izuzetcima)

Zoran

Slazem se..To je tako od 80-ih..Ko vise plati.