1. Home
  2. Vesti
  3. U Rumuniji počinje proizvodnja nove Dacije Duster, a od sledeće godine i Bigstera
U Rumuniji počinje proizvodnja nove Dacije Duster, a od sledeće godine i Bigstera
4

U Rumuniji počinje proizvodnja nove Dacije Duster, a od sledeće godine i Bigstera

2.18K
4
Podelite sa prijateljima:

Generalni direktor preduzeća Dacia Romania je najavio da će za par nedelja biti započeta proizvodnja novog Dustera, uz istovremeni nagoveštaj iste radnje koja se tiče modela zvanog Bigster, ali sa startom u nekom trenutku tokom naredne godine. Oba vozila će biti montirana na proizvodnim trakama fabričkog kompleksa izgrađenog u Mioveniju.

Obim proizvodnje putničkih automobila u Rumuniji tokom prvih devet meseci 2023. godine je dostigao obim od čak 375.860 primeraka, od čega se 234.530 odnosi na marku Dacia, dok je 141.330 komada pripisivo firmi Ford Otosan). Uprkos velikoj apsolutnoj cifri, posebno za nas u Srbiji gde je proizvodnja zamrla, takav trend je negativan (1,8%) u poređenju s ostvarenjem iz 2022. godine. Ford Otosan je prošlog meseca u Krajovi lansirao montažu novog modela Transit Courier. Napomenućemo da je dnevni obim proizvodnje Dacije u fabričkom kompleksu u Mioveniju na nivou od 1.400 automobila.

Pomenuti direktor je konkretizovao objavu o pokretanju proizvodnje dva modela za koja se očekuje da budu izuzetno traženi među kupcima, precizirajući da novi Duster kreće u prodajni pohod na samom kraju 2023.

„Nedelje nas dele od potpisa proizvodnog ugovora što će praktično označiti i početak montaže nove generacije Dustera. To je divna stvar. Pričamo o SUV koji nosi titulu najbolje prodavanog SUV-a na evropskom tržištu u prethodnih šest godina. To vozilo je izvor ponosa svih nas u Mioveniju, ali i onih koji rade u Tehnološkom centru u gradu Titu i Stilskom centru u Bukureštu,“ reče Mihai Bordeanu, generalni direktor firme Dacia Romania, što je preneo komšijski poslovni magazin economedia.ro.

Šef društva Dacia Romania, koji istovremeno obavlja dužnosti direktora marke zaduženog za tržište jugoistočne Evrope je takođe kazao preciznije da će se sa komercijalizacijom Bigstera krenuti početkom 2025. godine, ali će njegova proizvodnja nužno biti inicirana ranije, to jest 2024.

„Bigster kao krosover segmenta C će krenuti s prodajom početkom 2025. godine, ali će biti izazovno ostvariti taj plan. Kolege iz tehnološkog i centra za dizajn su već krenule da se preznojavaju u konkretnim aktivnostima kako bismo ostvarili zacrtano,“ priča Bordeanu.

AutoRepublika

(2178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Mada će novi Duster sigurno značiti i veliki rast cene, jedva čekam da vidim i njega i Bigstera.
Da bih video šta je sadašnji stav Dačije po pitanju minimalne ili optimalne opreme koju traže kupci Dačije u Evropi.
Jer, već sada postoje kod Dačije i grejanje sedišta, komforni pristup, panorama … Sada će sigurno doći i grejanje volana …

BB

Čuj tito… Pa gdje im je Čaušesku? 😜

Matija

Jedva cekam da ih vidim u prirodi! Moglo bi da se dogodi da T-Roka menjam za jednog od njih! 🙂

BB

I mene Bigster interesuje…