1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo uvodi nove, male benzince za Giuliju i Stelvio
Alfa Romeo uvodi nove, male benzince za Giuliju i Stelvio
2

Alfa Romeo uvodi nove, male benzince za Giuliju i Stelvio

582
2
Podelite sa prijateljima:

FCA grupa je potvrdila da će paleta pogonskih grupa za modele marke Alfa Romeo, odnosno sedan Giulia i krosover Stelvio, biti proširena izborom još dve Firefly jedinice. U pitanju su četvorocilindarski turbobenzinski motori nove generacije, zapremine 1,3 i 1,5 litara.

Motor koji nosi oznaku 1.3 HP poseduje četiri cilindra, isporučuje 180 konjskih snaga, a pripada GSE porodici agregata, što je akronim engleske kovanice Global Small Engine.

Pored njega, debitovaće i potpuno novi motor zapremine 1,5 litara. Ova jedinica je opremljena Twin Scroll tehnologijom, zahvaljujući čemu će isporučivati više od 200 konjskih snaga i 310 ili 320 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Svoju primenu, ovaj motor će naći i u pomenutim modelima, čak i u budućim PHEV verzijama istih.

Veći motor će biti izrađen u potpunosti od aluminijuma, a postepeno će zameniti aktuelni dvolitarski, četvorocilindarski turbo benzinac, koji nas je zaista oduševio tokom testa italijanskog krosovera.

Novi motori će silaziti sa proizvodnih traka kompanijiskih pogona smeštenih u regiji Campobaso, odnosno u gradu Termoli.

AutoRepublika

(582)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renoj Peugeotuare

Alfa i motor od kosacice.Prava kombinacija.

Zoca

Prilagodjavaju se poreskim propisima u Srbiji(kubni centimetri kao osnovica)jer nama tako dobro ide.Alfe se prodaju kao lude..