1. Home
  2. Vesti
  3. Englezi izludeše za Fordovom Pumom
Englezi izludeše za Fordovom Pumom
20

Englezi izludeše za Fordovom Pumom

1.70K
20
Podelite sa prijateljima:

Rezidenti Ujedinjenog Kraljevstva ne mogu da utole glad za subkompaktnim modelom Forda s povišenom pozicijom sedenja. Čak 30% proizvodnje ovog mališana na štiklama po imenu Puma, a koja je upriličena u rumunskoj fabrici izgrađenoj u Krajovi, predmet je izvoza u Veliku Britaniju.

Ford Puma je zaista najbolje prodavani automobil na ostrvskom tržištu i uživa u ogromnoj popularnosti, zahvaljujući čemu se raduju i radnici zaposleni u fabrici u Rumuniji. Kako je preneo poslovni magazin koji veb prezentaciju neguje na sajtu Profit.ro, skoro svaki treći primerak proizveden u toj zemlji, završi u rukama nekog Britanca.

Tako je do ovog trenutka u 2023. godini ukupno 42.135 primeraka Forda Pume plasirano na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva, dok je ostrvska realizacija krosoverčića iz Krajove u oktobru zaustavljena na cifri 4.824 jedinica. Najbliži pratilac na listi najpopularnijih automobila među britanskim kupcima zauzima još jedan (za nas) neočekivani model, a to je takođe krosover Nissan Qashqai. Njegov prodajni tiraž u dosadašnjem delu godine je bio 34.952 komada.

Jako dug vremenski period je ovom listom dominirao Vauxhall Corsa, ali je sada ovaj gradski mališan pao tek na treće mesto. Istina, razlika u odnosu na Nissanov adut je minimalna i Corsa je pronašla 33.641 kupca tokom prvih deset meseci 2023. godine.

Nastup Dacije na ostrvskoj teritoriji je prilično konzistentan i rast je stabilan. U oktobru je ovaj brend ka kupcima na Ostrvu otpremio 1.843 četvorotočkaša, što je za 3,95% u odnosu na uporedni mesec 2022. Proizvođač iz Rumunije drži tržišni udeo od 1,32% i dostigao je prodajni kontingent od 23.299 automobila od početka godine do poslednjeg dana oktobra. Naravno, i dalje smo na britanskoj teritoriji s podacima.

Naposletku da navedemo i da je realizacija novih automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu konačno prešišala onu koja je zabeležena u predpandemijskom oktobru (2019. godine) uz isporuku 153.529 jedinica, odnosno za 14,3% više no lani. Dakle, da se zaključiti da se krizi, izazvanoj zdravstvenim razlozima bliži kraj.

AutoRepublika

(1704)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

20 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Mada ovom vozilu zameram istu stvar kao i Capturu (da je pozadi relativno teskoban za svoj segment, jer 2008 od njih na zadnjoj klupi barem „za broja veći“), moram da priznam da mi se Puma jako dopada.
A sada i ima u Srbiji daleko bolje cene nego kada se pojavila polovinom 2020. godine.

s mile

Ford je uvek bio dobro zastupljen kod engleza, mada su škoda i koreanci fino zastupljeni

Matija

Englezi veoma vole vozila sa sportskim ukusom a Puma je bas takav auto! Godine 2015 i 16 radio sam u Engleskoj – cini mi se da je u to vreme najpopularniji auto kod njih bio Nissan Juke! Bilo ih je svuda!

Matori

Kakav je to sportski auto ispod kog može da prođe mačka? I još ne mora ni da se saginje.

Matija

„Sport Utility Vehicle“.

Matori

Je l’ se šališ?

Aleksandar

Auto je atraktivan i lepog dizajna ,odrekao bih se i praktičnosti i dela komfora samo da ne vozim neku rugobu poput mulitiple i sl.

Matija

Puma je za svoju velicinu – 4,2 x 1,8 x 1,52 m, prtljaznik 460 lit. – primerno komforna. Za komentar o Multipli svaka ti cast, ti si jedan od retkih sa kojim delim misljenje! 🙂

Yankee

Vidis kako ime Puma nije upropastilo ovaj model? Nije upropastilo ni Mustang Mach-E … mozda isto bude i sa Capri … 😉

Matija

Mesas uzroke i posledice! Imena „Mustang“ i „Kapri“ nisu upropastila pomenute SUV automobile, vec su ti debeli SUVci upropastili slavna imena! Da li znas koji auto je nosio ime „Puma“ u Evropi? Bio je to jedan mali kupe na bazi Fieste. To sto je nova „Puma“ malo porasla nije me uznemirilo, cak vidim dosta slicnosti u formi bivse i nove, interpretirane u razlicitim proporcijama. Zatim, puma je brdsko-planinska zivotinja sto odgovara karakteru jednog terenskog vozila. Razni, tigrovi, lavovi, jaguari, leopardi, gepardi, itd. su zivotinje savane, nepregledne ravnice. Pored toga, ime „Puma“ ni izdaleka nije tako slavno kao „Mustang“ i „Kapri“.… Pročitaj više »

Izmenjeno 5 meseci pre od strane Matija
Yankee

Jel stvarno mene pitas da li sam upoznat sa nekim modelom Forda? Hehehe.
Realno, i Mustang i Capri su bili zasnovani na daleko jeftinijim autima. Mustang na Falconu, Capri na Cortini. Mach-E takodje jako lici na Mustanga, dizajnerska slicnost je ocigledna na prvi pogled. Mach-E ima i bolje performanse.

Matija

Mach E lici na Mustanga?! Dizem ruke od tebe, tu nema vise pomoci! 🙂

Yankee

Ne samo da lici nego je precrtan.

comment image

Matija

Precrtani su i to samo delimicno: kontura prednje maske i konj u trku. To je sve.

BB

Daleko više nego, recimo, Megane 3 u odnosu na Megane 2 🤣😂🤣

BB

Ova nova Puma meni nije nešto fina ali je od originalne ljepša hiljadu puta 😂🤣

Jedini ružniji od stare Pume je Ka

igi

Na slikama manje-više, ali uživo je vrlo atraktivna. Šteta što nema dizela.

Matija

Evo kako se skrnavi ime „Mustang“! Yankee tvrdi da su slicni ko braca rodjena, takoreci blizanci! 🙂

comment image

Da cujemo vase misljenje.

Matori

Kao da je nešto eksplodiralo unutar Mustanga.

Matija

Naduvao se ko Cepelin! 🙂