1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Aston Martin postaje generalni sponzor Red Bull Racinga
Aston Martin postaje generalni sponzor Red Bull Racinga
0

Aston Martin postaje generalni sponzor Red Bull Racinga

148
0
Podelite sa prijateljima:

Aston Martin će postati generalni sponzor Red Bulla od sledeće sezone, što će podići imidž britanske marke i približiti je komercijalnim rivalima, Ferrariju i McLarenu.

Tim će nositi oficijelan naziv Aston Martin Red Bull Racing.

„Ovo partnerstvo je sledeći logičan korak u našem inovativnom partnerstvu sa Red Bull Racingom“, rekao je šef Aston Martina, Endi Palmer. „Mi uživamo u globalnom imidžu kojeg pruža revitalizovana Formula 1.“

Red Bull i Aston Martin imaju ostvareno tehničko partnerstvo. Čuveni F1 dizajner, Edrijen Njui, čiji su automobili osvojili četiri uzastopna šampionata u konkurenciji konstruktora između 2010. i 2013., učestovao je u kreiranju Aston Martin Valkyrie hiperautomobila, koji će biti isporučivan kupcima 2019.

Tim, čiji bolidi trenutno nose na sebi Aston Martin reklamu, pogonjeni su Renaultovim motorima, brendiranim kao „Tag Heuer“, a vozači su, kao što je poznato, Danijel Rikijardo i Maks Ferštapen.

Regulativa, što se motora tiče, menja se nakon 2020., a plan je da se uvedu jednostavnije i jeftinije pogonske jedinice u odnosu na aktuelne 1,6-litarske V6 turbo hibride, a to bi moglo veoma da interesuje Aston Martin.

„Mi nećemo ući u „motorni“ rat bez restrikcija troškova i ograničavanja sati provedenih na dinamometru, ali verujemo da FIA može da kreira odgovarajući ambijent što bi moglo da nas zainteresuje da se uključimo“, rekao je Palmer.

Obe strane će učestvovati u stvaranju novog, naprednog performantnog centra u Milton Kinsu, gde su fabrika i sedište tima. Radiće se kako na serijskom automobilu, tako i na F1 tehnologiji.

Red Bull je saopštio da će biti uvedeno 110 novih radnih mesta.

Prethodni generalni sponzor tima, između 2013. i 2015. je bio Infiniti, luksuzna Nissanova filijala, koja sada sarađuje sa Renaultom.

Aston Martin je u većinskom vlasništvu kuvajtskih i italijanskih investitora, s tim što Daimler drži pet odsto akcija. Konačno, britanska marka je zabeležila prvi polugodišnji profit u poslednjih gotovo 10 godina, a očekuje se da se 2017. završi sa 5.000 prodatih automobila, što je za trećinu više od prošle godine.

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments