1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Škoda otkrila cene Kodiaqa i Superba na matičnom tržištu
Škoda otkrila cene Kodiaqa i Superba na matičnom tržištu

Škoda otkrila cene Kodiaqa i Superba na matičnom tržištu

14.23K
8
Podelite sa prijateljima:

Škodini distributeri lagano kreću s prijemom narudžbina za vozila iz nove generacije popularnih modela nazvanih Kodiaq i Superb. Oba modela se trenutno mogu dobiti samo s dizel motorom od 110 kW (150 KS) i oznakom 2.0 TDI. Spisak raspoloživih paketa opreme nije podugačak, ali će biti proširen tokom sledeće godine.

Kompanija sa sedištem u Mladoj Boleslavi je predstavila Škodu Superb prošle nedelje i perjanica u početku ide u ponudu kao karavan sa samo dva paketa opreme i jedinim pomenutim dizelom za koji ne rekosmo da obezbeđuje maksimalni obrtni moment od 360 njutn metara. Menjač je sedmostepeni robotizovani tipa DSG i poznat je da dolazi s dve spojnice.

Bazična verzija ima preporučenu cenu u Češkoj Republici od 1.035.000 kruna, što je ekvivalent sume od nepune 42,1 hiljade evra. Deo serijske opreme čine prednji i zadnji  parking senzori, kamera za pomoć pri parkiranju hodom u nazad, tempomat s naprednim ograničenjem brzine kretanja, paket komfornih sedišta napred s delimičnom električnom asistencijom. Povrh toga, montirane su i felne izrađene od lake legure s prečnikom od 17 inča.

Ponuđena je i varijanta s najviše prestiža i ona tradicionalno dolazi pod nazivom Laurin & Klement. U takvom vozilu prednja sedišta poseduju mogućnost pružanja doživljaja masaže, a tu je elektropokretana polica u prtljažniku, sistem vozačke ispomoći 2.0+, kao i ​​ambijentalno svetlo. Cena ove alternative doseže skoro Audijevske visine 🙂 –  50,2 hiljade evra.

Nova generacija Škodinog Kodiaqa takođe kreće s konkretnom ponudom. Isti motor i menjač su dostupni uz prednji pogon i opremu Selection. Preporučena cena ovog vozila kreće od 42,4 hiljade evra, s tim da je i ovde već uvodna verzija bogato skockana.

Pomenućemo na primer prednje svetlosne grupe u tehnologiji LED-a, sistem za nadzor nad zbivanjima u mrtvom uglu vozača, pomoć pri kretanju na uzbrdici, prednje i zadnje parking senzore, raspoznavanje saobraćajnih znakova, kameru za pomoć pri parkiranju, desetoinčni virtuelni kokpit, klima uređaj, senzore za aktivaciju brisača pri padavinama, trozonski klima uređaj nazvan Climatronic, grejana prednja sedišta, bežičnu dopunu baterija na internet povezivih spravica. Biće zanimljivo uporediti ovu listu s onom koja prikazuje najbogatiji paket opreme u Srbiji.

Kupci će birati između devet farbi za školjku, a tu je uključena i nova nijansa Bronx Gold. Umesto naplataka iz osnovne ponude (17-inčni Paget) biće moguće posedovati i 19-inčnu alternativu.

Serijski enterijer od tekstila tipa Loft će moći biti zamenjen verzijama nazvanim Lounge ili Suite, a izbor boja se svodi na crnu ili braon. Takođe je ponuđeno i nekoliko tematski paketa po izboru kupca, a u ponudi se nalazi i kuka za vuču.

AutoRepublika

(14225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Nova generacija Škodinog Kodiaqa takođe kreće s konkretnom ponudom. Isti motor i menjač su dostupni uz prednji pogon i opremu Selection. Preporučena cena ovog vozila kreće od 42,4 hiljade evra, s tim da je i ovde već uvodna verzija bogato skockana.“ Sada pogledah domaći sajt Škode ( sajt „Alpros“-a ) i tamo kao početna cena aktuelnog Kodiaqa sa TSI 150 i 6MT iznosi 30.480 €. Doduše, to je Active paket ( čelične felne, halogeni farovi, samo zadnji park. senzori, … ), Za gore pomenutih 42,4 hiljade sada može da se dobije (bar u smislu cenovnika ) paket Laurin & Klement… Pročitaj više »

s mile

konkretna ponuda jeste, ali dali je korektna… pitanje je sad

Milan

Precenjeni automobili, pogledajte Kineze šta rade sa opremom i cenama, vrte ih oko malog prsta. Superb će kao po običaju biti deo kolekcije službenih automobila

Alex

Ovo je zaista suludo,Skoda Superb kosta kao Arteon,ne znam sta imaju u planu u Skodi,nazalost cene su im izmakli kontrolom,da ne zaboravimo da pre 7/8 godina skoda super 2.0 tdi u Ambition opremi je kostala od 24.500€,dal je realno da je skoda poskupela za 40% za samo 7 god,nisu valjda za ovih 7 godina uspeli da naprave svemirski brod od Superba.Katastrofa

Zoran

cene materijala i zarade radika su se povećale. inflacija čini svoje. i ja bih voleo da su cene niže, pa da zamenim svoj auto, ali avaj…

Alex

Ja se uopste ne slazem sa Vama i objasnicu zasto; Inflacija je otisla al je samo za 10% tacnije sada se situacija stabilizuje na nivou od pre covida,ovo govorim jer sam odlicno upoznat sa situaciju repromaterijala,ja sam licno zastupnik za jedna Nemacka i dve italijanske kompanije koje se bave proizvodnjom industrijske linije koje kostaju od 1.5 mil eura pa nadalje,poenta je o tome sto mi licno nismo podizali cene zbog inflacije iako nasih dobavljaci su povecali na pocetku,da bi kasnije tacnije pre 3 meseca sve doslo na normale,samo je opala prodaja zbog situacije sa ukrajinom,u doba covida smo radili u… Pročitaj više »

Miladin

I skoda se primakla magicnoj cifri od 100hiljada maraka. Ej, skoda

Night Rider

Kad kupis Skodu to je znak da si odavno mrtav samo ti to jos ne znas 🙂