1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo bi mogla biti nova Toyota Camry
Ovo bi mogla biti nova Toyota Camry
0

Ovo bi mogla biti nova Toyota Camry

175
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota kaže: „Dolazi nova zora“ (A new dawn is coming) i prati tu zagonetnu izjavu mračnom slikom novog automobila. Ne može se sa sigurnošću tvrditi tizer kog modela je u pitanju, ali čini se da je Camry sledeće iteracije najverovatniji.

Izveštaj iz februara 2023. ukazuje na to da će novi Camry debitovati 2024. godine. Ta vest se uklapa u to što Toyota sada počinje „tizer“ kampanju za model sledeće generacije. Da podsetimo, japanska marka je mesecima objavljivala različite slike Tacome za 2024. pre nego što je konačno premijerno predstavljen pikap. Dakle, slična strategija bi mogla biti i za ovo vozilo.

Tehnički detalji o novom Camryju su još uvek oskudni. Navodno se nalazi na evoluciji platforme TNGA-K. Nema dostupnih specifikacija za pogon, ali se očekuje da će SUS i hibridni motori ostati dostupni.

Pošto je ovo prva slika, nema za sada nikakvih detalja o unutrašnjosti vozila. Samo možemo reći da su oštra svetla za vožnju lako vidljiva. Toyotini najnoviji proizvodi, kao što su Prius i Crown, imaju veliki, portretno orijentisan ekran za informacije i zabavu na vrhu centralne konzole. Camry već nudi mnogo sigurnosnih tehnologija i nema razloga očekivati da će se to promeniti.

Camry je jedan od Toyotinih najvažnijih proizvoda u Sjedinjenim Američkim Državama. Godine 2022. bio je peti među najprodavanijim vozilima u zemlji. Proizvođač automobila ih je proda u 295.201 primerak. Četvrto mesto pripalo je modelu RAV4 sa 399.941 isporukom. Posle dugogodišnjeg odsustva, aktuelna generacija se vratila u Evropu, ali se po prodaji nije nešto proslavila.

Iako je i dalje popularan u SAD, Camry ne prolazi ni približno tako dobro u Japanu. Nakon što je prodaja pala ispod 6.000 jedinica, Toyota je navodno ukinula sedan sa tog tržišta.

AutoRepublika

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments